Annons
På Klintgatan, väst på stan, finns elva nya tomter. Arkivbild: Magnus Lindkvist

Ingen rusning till Klintgatan väst på stan: ”Som vi förväntade oss”

NYHETER Av de elva bokningsbara tomterna väst på stan har fem tingats efter drygt två veckor.

Annons

Vid de senaste centrala tomtsläppen i Skellefteå har trycket varit högt. På både Falkträsket och vid Alhem tog det bara minuter innan alla tomter var tingade.

På Klintgatan, väst på stan, har efterfrågan inte varit lika stor. Drygt två veckor efter att tomterna släpptes har fem av elva tomter bokats.

– Intresset för tomterna har sett ut som vi förväntade oss innan tomtsläppet. Vi ser att det finns ett relativt stort intresse, men att marknadsläget med till exempel högre räntor och möjligheten att sälja sitt nuvarande boende gör att vissa får svårt att bygga nytt just nu, säger Linda Haraldsson, mark- och exploateringsstrateg på Skellefteå kommun.

Annons

Tomterna på Klintgatan säljs till ett högre pris än tidigare centrala tomter, 1 450 000 kronor styck. Det motiverar kommunen med att tomterna redan är markberedda, vilket de inte brukar vara.

– I det här fallet bedömde vi att det behövde samordnas eftersom det fanns en rasrisk mot ravinen i väster. Det innebär att kostnaden för att ställa i ordning tomtmarken blir betydligt lägre för de som köper tomterna, har Patrik Larsen, mark- och exploateringschef i Skellefteå, tidigare sagt.

Tomterna markerade i grönt. Nu är fem av dessa tingade. Foto: Skellefteå kommun
Annons

Någon plan på att sänka priserna på de kvarvarande tomterna finns inte, enigt Linda Haraldsson.

– Vi kommer inte att sänka priset på de tomter som inte bokats nu, utan de kommer att vara bokningsbara i vårt tomtbokningssystem precis som övriga småhustomter i Skellefteå kommun, säger hon.

Husen som byggs får bli max 150 kvadratmeter stora. Gällande detaljplan tillåter även 40 kvadrat i komplementbyggnader på varje tomt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons