Annons
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson

BILDSPEL: Blommor, pasteller och autentisk mat – häng med in i nya restaurangen: ”Känns spännande”

MAT På måndag öppnar restaurang Asia på gågatan i Skellefteå. Ägaren Kaj Enman är förväntansfull och, om allt går vägen, hoppas öppna fler restauranger längre fram.

Annons

Kaj Enman bor i Örviken tillsammans med sin sambo. Båda är läkare, Kaj jobbar på Morö Backe hälsocentral och gör också jour på akutmottagningen ibland, men det är inte hans enda passion.

– Tanken på att öppna en restaurang har funnits länge. Min syster ägde en i Thailand och jag har alltid tyckt om att laga mat, berättar han.

Nu gör han slag i saken och på måndag öppnar restaurang Asia på gågatan i centrala stan. Kaj har tagit över lokalen nära E 4 där Wa Sushi var förut.

Restaurangchefen Panadda Phookrongthung och ägaren Kaj Enman. Foto: Jonas Nilsson

– Det känns spännande att öppna. Vi är väldigt positiva och det verkar andra också vara. En del har reagerat på att vi har så mycket blommor, som om vi skulle öppna en blomsteraffär, säger han med ett skratt.

Den renoverade lokalen är full av pastellfärger och ja, en hel del prydnadsblommor i större och mindre arrangemang. Kaj berättar att de är gjorda för hand i Thailand.

Blommor pryder även skyltarna som ska sättas upp under fredagskvällen.

Annons

Vill ha autentisk mat

Asia blir en thai- och sushirestaurang med både lunchbuffé, a la carte och takeaway. Det thailändska köket ligger honom nära så Kaj är mån om att maten blir autentisk.

– Många tror att det ska vara starkt då, men inte nödvändigtvis. Det beror på vad man beställer. Det ska vara chili i vissa rätter – och då ska det vara det – men inte i alla för då blir det fel, säger han.

På öppningsdagen ska han smaktesta allt själv, för att säkerställa att det blir rätt.

Annons

Hur mycket kommer du att jobba här?

– På måndagar till en början, sedan när jag får tid. Personalen får sköta resten men vi kommer att hålla kontakten och stämma av, berättar Kaj.

Panadda Phookrongthung blir restaurangchef och hon får uppbackning av fyra andra fastanställda plus några timanställda. De gör de sista detaljerna i restaurangen över helgen.

Kaj är peppad och drömmer om att öppna fler restauranger längre fram.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons