Annons
Foto: Google

Olycka på E 4 utanför Bureå – bilist krockade med lastbil: Har förts till sjukhus i ambulans • Insatsen över

NYHETER SOS har larmats om en olycka med flera fordon på E 4.

Annons

Olyckan ska ha inträffat strax norr om Bureå, vid E 4-avfarten mot Skelleftehamn. SOS larmades klockan 08.22 och enligt uppgift ska en lastbil ha krockat med en personbil.

Uppdatering, 08.33:

Ambulansen är på plats och räddningstjänsten har flera enheter på väg, uppger SOS.

Uppdatering, 08.40:

Trafikverket flaggar för händelsen. Krocken ska ha inträffat på själva avfartsvägen och påverkan är stor, skriver myndigheten, så det finns risk för begränsad framkomlighet.

Annons

Uppdatering, 08.47:

Räddningstjänsten har stängt avfarten nu. Det går att passera olycksplatsen uppe på E 4 men trafikanter kan inte svänga ned till Sungrundsleden, förklarar ett inre befäl.

– Vi jobbar med att få ut föraren av personbilen just nu, hen är vaken och talbar men ska ha svårt att komma ut. Prognosen i nuläget är 20 minuter.

Uppdatering, 09.12:

En person har tagits omhand av ambulansen och förs nu till Skellefteå lasarett. Enligt SOS ska även räddningstjänsten vara klar på platsen, och trafiken ha släppts på igen.

Annons

Uppdatering, 09.25:

Polisen har varit där. Kommunikatör Elisabeth Glaas meddelar att de har förhört den ena föraren, och att de kommer att höra den andra som förts till sjukhus för kontroll.

Uppdatering, 10.20:

Enligt en kommuniké från ambulansen ska föraren på sjukhus ha fått måttliga skador.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons