Annons
Pinchos ligger vid Odentorget i centrala stan. Foto: Jonas Nilsson

Pinchos sålt – nya ägaren berättar om planerna • Hoppas öppna ännu en restaurang i Skellefteå på sikt

NÄRINGSLIV Pinchos i Skellefteå har sålts. Den nye ägaren var med och startade restaurangen och nu är han tillbaka, full av idéer och framtidstro. “Jag är väldigt peppad”, säger Peter Haghjoo.

Annons

Papperen undertecknades i fredags. Peter Haghjoo driver Pinchos-restauranger efter hela Norrlandskusten och startade den i Skellefteå tillsammans med Magnus Ekman under 2017. Peter sålde sin del några år senare.

– Vi hade inte 100-procentig samsyn om hur vi skulle driva den, men det var en bra affär som vi båda var överens om. Nu har Magnus hittat kärleken söderut så han tog kontakt med mig igen, säger han.

Och nu har Peter tagit tillbaka restaurangen. Mycket har hänt i Skellefteå och han bubblar av framtidstro. Pinchos ska utvecklas och längre fram hoppas han etablera en annan, uppskattad restaurang i stan.

Annons

– Jag äger också Guilty Pleasure Café i Umeå. I framtiden vill jag etablera det här i Skellefteå med, avslöjar han.

Mer än middagsservering

Pinchos ska nu få en makeover. Peter vill även göra uteserveringen ännu bättre och ta större yta i anspråk, bara hyresvärden och Skellefteå kommun är med på noterna. Snart introduceras också brunch på menyn.

– De senaste åren har vi jobbat mycket med matkvalité. Nu vill vi satsa på mer än kvällsöppet, vilket brunchen är en del av. Vi tror väldigt starkt på den. Brunchen ska komma igång efter årsskiftet någon gång, säger han.

Annons

Skapa fler arbetstillfällen

Peter kan även komma att ta in en delägare, som kan sköta det dagliga. Alla anställda på Pinchos ska ges chansen att följa med i övergången.

– Jag tror att vi kan skapa ännu fler arbetstillfällen än i dag. Skellefteå växer så det knakar och jag är väldigt bra på att driva Pinchos-verksamheterna. Vi har bra personal och en bra organisation, så jag är väldigt peppad, säger Peter.

– Skellefteå presterar och jag gillar när det händer grejer. Det känns jättekul att bli en del av det, avslutar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons