Annons
Foto: Pixabay

Fler bedrägeriförsök: Regionen går ut med ny varning till allmänheten

NYHETER Regionen varnar på nytt för bedragare som påstår sig ringa från vården. Fler länsbor har drabbats än först trott.

Annons

I fredags fick Region Västerbotten kännedom om att bedragare ringt runt, påstått sig ringa från Sorsele sjukstuga och uppmanat invånare att identifiera sig med bankdosa eller BankID. Regionen gick därför ut med en varning.

Nu har det framkommit att fler har drabbats, både i Robertsfors och andra delar av landet. Bedragarna har påstått sig ringa för att boka in en hälsokontroll, bekräfta en bokad tid eller lämna ut provsvar.

Annons

– De uppger namn från personalen och har kunskap om personuppgifter till den de ringer. Sedan ställs ett antal frågor och personen ombeds signera med sitt BankID eller använda bankdosa, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Så nu upprepar regionen sin varning. Tobias Mårtensson, säkerhetssamordnare vid Region Västerbotten, betonar att vården aldrig kontaktar invånare på det här sättet. Du bör aldrig använda bankdosa eller BankID på uppmaning av någon som ringer.

Annons

– Vi vill också be de som blivit utsatta för bedrägeriförsök att anmäla det till polisen så att de kan utreda det vidare, säger Tobias Mårtensson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons