Annons
På bilden syns vinnarna från 2019 års Handelsfest. Foto: Jessica Berg

Nominera här: Vem vill du lyfta fram på Handelsfesten 2022?

HANDEL Nu har det blivit dags att nominera den du tycker förtjänar extra uppmärksamhet i Skellefteås handel 2022.

Annons

De senaste två åren har det inte arrangerats någon Handelsfest på grund av pandemin, men i år är den uppskattade tillställningen där personer och företag inom handeln uppmärksammas under festliga förhållande tillbaka.

De fyra kategorier som butiker och personal kan vinna är “Årets bemötande”, “Årets Butik”, “Årets Bubblare” och “Årets butikschef”, varav den sistnämnda är ny för i år.

– Att ha ett gott bemötande, bra service och allmänt fint värdskap är viktigt för den enskilda verksamheten, men även för Skellefteå som helhet. Därför vill vi uppmärksamma detta lite extra, säger Maria Rautio på Visit Skellefteå.

Annons

Att utse vinnarna börjar med att allmänheten får nominera personer och företag som de tycker borde vinna. De som nomineras ska verka inom Skellefteås handel och kan vara allt från butiker och dagligvaruhandel till caféer, restauranger och salonger.

Om de är placerade i eller utanför centrum spelar ingen roll.

– Till Årets bemötande ska du nominera någon som du helt enkelt tycker har det bästa bemötandet i Skellefteå. Det kan vara en person eller ett helt företag, säger Maria.

Extra stjärna i kanten

Årets butik är en butik som du tycker förtjänar en extra stjärna i kanten, som gjort något utöver det vanliga det senaste året.

– De kanske har lanserat ett nytt koncept eller gjort något annat som sticker ut, säger Maria.

Annons

Årets bubblare är ett företag som är nytt i branschen – men redan gjort avtryck.

– Det ska ha startat tidigast 1/11 2020 för att räknas som bubblare. Det finns många goda exempel i Skellefteå, säger Maria Rautio.

Årets butikschef är som nämnt ny för i år, och syftar till att lyfta fram någon som skapar en trivsam miljö för både anställda och kunder i butiken.

– Att ha goda ledare ska inte underskattas, så om du har eller känner till en bra chef så tycker jag att du ska nominera denna hit, säger Maria.

Annons

Efter den första nomineringsrundan kommer en jury att utse tre finalister i varje kategori, som allmänheten sedan kommer att få rösta på via Megafonens hemsida (se faktaruta).

– Hela grejen finns för att vi ska tänka till lite extra på vilka som ger riktigt bra service, och sedan få hylla dem. Att sprida positivitet är alltid bra och ger ringar på vattnet, säger Maria.

Vinnarna kommer att presenteras på Handelsfesten den 19 november.

– Det är en branschfest där alla inom handeln är välkomna. En kväll där tanken är att man ska kunna gå med hela sin personal och ha trevligt tillsammans med andra, säger Maria.

Så här går det till: Nominera innan 16/10

Uppmärksamma någon inom exempelvis restaurang, café, butik, salong eller dagligvaruhandeln som är ny i branschen, har det bästa bemötandet eller en butik som förtjänar den där extra stjärnan. Nytt för i år är även “Årets butikschef”

Årets Bubblare
En person eller företag som är ny i branschen och redan gjort avtryck.

Årets Butik
En butik som du tycker förtjänar en extra stjärna i kanten.

Årets Bemötande
En person eller ett företag i Skellefteå som du tycker har det bästa bemötandet.

Årets Butikschef
En person som skapar en trivsam miljö för både anställda och kunder i butiken.

Klicka här för att nominera »

Handelsfesten och utmärkelserna är ett initiativ av Visit Skellefteå och Skellefteå Handel som arrangeras tillsammans med bland andra Megafonen och Diös. Den 27/10 presenteras finalisterna i Megafonentidningen, och fram till den 13/11 kan du sedan rösta på dina favoriter bland de som gått vidare i de fyra kategorierna. Vinnarna presenteras på Handelsfesten den 19 november.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons