Annons
Robert Fridström, Moltas Lindmark, Samuel Svedberg och Jakob Gowans tog hem den avgörande segern i Rocket League. Pressbild: Emil Eriksson

E-sport: Skelleftebo med att säkra totalseger i historisk Finnkampen

SPORT I helgen avgjordes den allra första Finnkampen i e-sport. Efter en hård och jämn kamp lyckades det svenska laget, där Skelleftebon Moltas Lindmark är med, kamma hem totalsegern över Finland.

Annons

E-sport har nu blivit en officiell del av den traditionsenliga Finnkampen. I helgen ställdes spelare för första gången mot varandra i CS:GO, Dota 2, Tekken 7 och Rocket League. Det blev en jämn kamp som finnarna ledde med endast tio poäng inför avgörandet i Rocket League på söndagen.

Men här klev svenskarna fram och vände. Det unga men rutinerade laget, där 18-årige Skelleftebon Moltas “Molten” Lindmark är med, vann EM-silver i våras och kunde sätta det finska laget under press. De knep segern i fem av sju matcher, 50 extra poäng och därmed totalsegern i turneringen.

Annons

– Det är en laginsats från hela truppen när vi kammar hem Finnkampen. Att få göra det inför en jublande livepublik bland familjer och vänner känns såklart stort, säger förbundskapten Fredrik ”Jaegarn” Kempf i ett pressmeddelande.

– Landslagsspelarna har dessutom visat upp en professionalism som öppnat upp fler ögon för e-sporten. För e-sporten tar vi med oss många segrar framåt och fortsätter vårt hårda jobb i kommande mästerskap, berättar han.

Finalspelen anordnades av Ikea i samarbete med Svenska e-sportsförbundet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons