Annons
Moltas Lindmark, Samuel Svedberg, Jakob Gowans och Robert Fridström. Foto: Pressbild

Silver till Sverige och Skellefteå i EM-slutspelet av Rocket League: ”Otroligt stolt över denna grupp”

SPORT När det svenska e-sportlandslaget i Rocket League, där Skelleftebon Moltas Lindmark är med, kommer hem från EM är det med silvermedaljen och 4 000 dollar i bagaget.

Annons

Tävlingar i Rocket League, ett fordonsbaserat fotbollsspel, anordnas både nationellt och internationellt på många håll i världen. I går avgjordes Europamästerskapen i Baku, Azerbajdzjan, och det svenska landslaget lyckades knipa silverplatsen. Efter ett genomgående starkt spel – där Sverige vann alla matcher – tog det slutligen stopp mot Nederländerna i finalen.

– Det har varit en oerhört intensiv dag med många tuffa matcher. Att inte vinna guld svider, men vi blev för trötta mot slutet av finalen, berättar coachen Robert ”Lem0naZ” Fridström i ett pressmeddelande.

Annons

– Grabbarna visade på en oerhört stark mental förmåga och klarar att komma tillbaka från underlägen i flera av matcherna. Jag kunde inte vara stoltare över mitt lag, berömmer han.

För honom och 17-årige Moltas “Molten” Lindmark från Skellefteå, 18-årige Samuel ”Zamberg” Svedberg från Molkom och 19-årige Jakob ”Gylfen” Gowans från Tyresö innebär silverplatsen också 4 000 dollar i prispengar, motsvarande drygt 39 000 kronor.

Annons

E-sportförbundet SESF konstaterar att det unga laget gjort en fantastiskt fin resa.

– Det har varit imponerande insatser av laget! De har levererat fina resultat och lyft e-sporten och Rocket League i Sverige! Jag är så otroligt stolt över denna grupp, säger förbundskaptenen Fredrik ”Jaegarn” Kempf.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons