Annons
Daniel Holmgren och Per Jonsson. Foto: Pressbild

Många fler anställda och kraftigt ökad omsättning – nu tillträder ny vd för företaget: ”Blir spännande”

NÄRINGSLIV Renholmen i Byske har rekryterat en ny vd: Daniel Holmgren, med lång erfarenhet av sågverksindustrin, som kommer närmast från rollen som platschef på Rolfs Såg i Kalix.

Annons

Det anrika Byskeföretaget firar sitt 70-årsjubileum i år. De senaste åren har gått riktigt bra, sedan 2018 har antalet anställda gått från 38 till 57. Enligt Renholmen har också omsättningen ökat trefalt, till över 300 miljoner kronor.

Nu har företaget även gjort klart med en ny vd. Daniel Holmgren ser fram emot sin nya resa.

– Renholmen har haft en jätteintressant utveckling de senaste åren och som uppvuxen i Skellefteå har jag haft koll på dem länge. Det är ett anrikt och välrenommerat bolag som står för kvalitet i alla led. Jag har också varit kund hos dem och vet att det är en mycket professionell leverantör. Det blir spännande att få leda ett företag som jag redan har en relation till, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Han kommer närmast från Rolfs Såg i Kalix, dessförinnan jobbade Daniel Holmgren 17 år inom SCA i Piteå. Per Jonsson, styrelseordförande och avgående vd för Renholmen, är mycket nöjd med valet.

– Han kan sågverksbranschen utan och innan, har erfarenhet av affärsmannaskap och är en engagerad och ödmjuk person som kommer att passa utmärkt i rollen som vd hos oss. Det ska bli mycket intressant att följa hur han sätter sitt avtryck på Renholmen och utvecklar företaget, säger han.

Daniel Holmgren tillträdde vd-posten den 15 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons