Annons
Sponsrad artikel
  • Håkan Pettersson, vd på Ackra Invest, och Robert Canon, Fastigheden, på den plats där ett till företagshus ska byggas på Hedensbyn, liknande det som syns i bakgrunden.
  • Robert Canon är ägare och initiativtagare till Fastighedens projekt.
  • En lokal i det färdiga huset finn ledig, och snart står ytterligare ett nytt hus färdigt med fler lokaler.
  • Stena Recycling är en av de nuvarande hyresgästerna i huset som blev klar förra året. “Vi trivs jättebra. Det är ljusa, fina lokaler med bra luft, och dessutom ligger det geografiskt bra till med flera vägar att välja på”, säger Johan Brinell, André Jonsson och Anders Jakobsson.

De bygger nytt på Hedensbyn – än finns chans att hyra: ”Prisvärda och flexibla”

ANNONS Bygget av etapp två av Fastighedens projekt på Hedensbyn är i full gång. Inflytt beräknas till december 2022. “Det här är något som jag planerat i tio år”, säger Robert Canon.

Robert Canon är född och uppvuxen i Skellefteå, men har bott och drivit sitt företag Emcon Miljökonsult AB i Umeå de senaste åren. När han fick vetskap om den lediga tomten på Hedensbyn i slutet av 2018 blev han genast intresserad.

– Läget på Hedensbyn i närheten av Northvolts blivande huvudingång, i kombination med att det bara är fem minuter till stan, gjorde det till en perfekt plats, berättar Robert.

Att bygga företagslokaler för uthyrning är något som han funderat på i tio år – och nu var tiden rätt.

– Jag har arbetat mycket med bygg- och fastighetsbolag där jag hjälpt dem med bland annat verksamhetsutveckling och strategiskt miljöarbete. Jag har lärt mig mycket genom åren, och det här är ett perfekt läge för mig att få göra praktik av teori, säger Robert.

Flexibelt

Redan i augusti 2021 stod det första huset med lokaler klart, och nu pågår bygget av det andra. Konceptet består av tolv lokaler per hus som går att kombinera och anpassa till önskad storlek genom att flytta väggar och dörrpartier.

En lokal i det färdiga huset finn ledig, och snart står ytterligare ett nytt hus färdigt med fler lokaler.

Flexibiliteten gör det möjligt att ta in många olika typer av verksamheter. Vare sig hyresgästen är intresserad av kontorsplatser, stor garageport – eller båda – går det att hitta en lösning.

– Det mest naturliga kanske är något liknande el- och vvs-firmor, men det kan lika gärna vara en frisör, tandläkare eller redovisningsfirma som hyr in sig här, säger Robert.

Prisvärda lokaler

Standarden är genomgående hög med komfortkyla, heltäckningsmatta, stora fönster och utvalda väggar av trä som ger ett trevligt intryck. Robert har velat uppföra en gedigen byggnad som Fastigheden ska äga och förvalta över lång tid.

– Vi har inte byggt billigt för att sälja, utan för att få hållbara lokaler där människor trivs och vill vara kvar, säger han.

Robert Canon är ägare och initiativtagare till Fastighedens projekt.

Priset för att hyra är däremot inte alls dyrt, tvärtom är det mer än prisvärt. En lokal på 70 kvadratmeter med konferensrum, kontor, kök och toalett – där det ryms cirka sex arbetsplatser – kostar inte mer än 9 000 kronor i månaden, inklusive el, vatten och avlopp. Till lokalerna finns dessutom gott om parkering och trafikläget är bra.

– Det är bara att ställa in möblerna och börja jobba, säger Robert.

Ackra Invest

Som medfinansiär av etapp två finns Ackra Invest. Ackra är ett investmentbolag som ägs av Skellefteå Kraft och Region Västerbotten. De har traditionellt investerat i lokala industriföretag, men numera även i tjänsteföretag och enstaka fastigheter.

– För oss är entreprenören bakom ett företag en avgörande faktor, och där blev vi imponerade över Roberts förmåga att ha koll på läget. Han kan verkligen sin sak, säger Håkan Pettersson, vd för Ackra Invest.

Stena Recycling är en av de nuvarande hyresgästerna i huset som blev klar förra året. “Vi trivs jättebra. Det är ljusa, fina lokaler med bra luft, och dessutom ligger det geografiskt bra till med flera vägar att välja på”, säger Johan Brinell, André Jonsson och Anders Jakobsson.

Från Roberts synvinkel var Ackra precis vad han letat efter för att kunna genomföra hus två, som ska stå färdigt i slutet av det här året.

– Jag upplever Ackra som en trygg partner som gör det här tillsammans med mig. Ackra är en stark och långsiktig ägare, och dessutom är Håkans engagemang och stora kontaktnät i Skellefteå värdefullt, säger Robert.

I det färdiga huset, som stod klart förra hösten, finns bara en ledig lokal. Och i det nya huset som byggs nu är ungefär hälften uppbokade.

– För den som är intresserad gäller det att vara på tårna. Slå en signal så ger jag en rundtur, säger Robert och ler.

Söker du nya lokaler?

Kontors- och verksamhetslokaler för tre personer och uppåt i fint läge på Hedensbyn, bara fem minuter från stan. Gott om parkeringsplatser finns för uthyrning.

Läs mer på fastigheden.se eller kontakta Robert Canon: 070-264 54 21, robert.canon@emcon.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Fastigheden AB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons