Annons
Foto: Pixabay

Lekplatser i kommunen döps om – nu kan barnen lämna sina förslag

NYHETER Nu kan barnen tycka till om namnen på lekplatserna i kommunen.

Annons

Det finns över 90 lekplatser i Skellefteå kommun. I dagsläget är de döpta efter gatan de ligger på, men det kommer att ändras. I en ny namngivning vänder sig Skellefteå kommun främst till barnen, som nu kan lämna förslag på namn som passar bättre.

– Jag hoppas få in en massa roliga och kreativa förslag på nya namn till alla våra lekplatser. Jag vill också passa på att uppmuntra alla barn att ge sig ut och utforska lekplatserna nu när de tinar fram ur snön, säger Anna Granlund, landskapsingenjör vid gator och parker, i ett pressmeddelande.

Annons

Barnen är alltså i fokus här, men även andra kommuninvånare är välkomna att lämna förslag. Det går bra att föreslå flera namn och på olika lekplatser. Förslag lämnas via denna digitala karta under maj månad, och efteråt kommer de nya namnen att väljas ut.

En förhoppning med att inkludera barnen är att det ska leda till fler diskussioner om demokrati i skolan och förskolan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons