Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Flera trafikbrott, offentlig urinering och knivar tagna i beslag

NYHETER Under helgen har polisen bland annat omhändertagit ett par bilnycklar, beslagtagit knivar och utfärdat två böteslappar.

Annons

På fredagskvällen stoppades en bilist av polisen i Skellefteå. Efter en provtagning omhändertogs personens körkort och bilnycklar, i syfte att förhindra brott. Polisen har upprättat en anmälan om rattfylleri.

Senare under fredagsnatten, strax före klockan två, fick polisen nys om att en man burit kniv i offentlig miljö. Framme på platsen tog patrullen också två knivar i beslag. Mannen misstänks nu för brott mot knivlagen.

Under lördagsförmiddagen larmades SOS om en brand nordväst om Skellefteå. Eld från en brasa hade då spridit sig till en intilliggande åker. Räddningstjänsten kom till platsen, fick kontroll på situationen och överlämnade ärendet till polisen, som upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person har delgivits misstanke.

Annons

En knapp timme efter midnatt, natten mot söndag, kallades polisen sedan till en restaurang i centrum. En person hade avvisats efter ett tidigare bråk, men då kommit tillbaka. Patrullen gjorde ett omhändertagande enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Under besöket framkom det även att en man urinerat offentligt utanför restaurangen, så polisen upprättade en anmälan om det.

Samma natt bötfälldes två bilförare i Skellefteå. Den ena ska ha spelat hög och störande musik, strax före klockan halv tre, och den andra hade två passagerare som saknade bilbälte.

Polisen kontrollerade även trafik på söndagsförmiddagen, både i Ursviken och i Boliden, men då kunde samtliga passera utan anmärkning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons