Annons
Sponsrad artikel
Kevin Lindberg, Janina Kuula och Marcel Poth trivs bra på Avarn. “Det blir en väldigt stark sammanhållning”, säger Janina.

Stor efterfrågan på Avarns tjänster – behöver anställa 50 personer i år: ”Ett varierande jobb”

ANNONS Avarn Security har vuxit snabbt i Skellefteå de senaste åren – och ser ingen avmattning gällande efterfrågan på deras tjänster. Idag är de 75 anställda, men vill bli fler. “Jag tror att många har en förlegad bild av vad det innebär att jobba här”, säger Janina Kuula.

Avarn Security, eller Falk Security och G4S som det tidigare hetat, är Sveriges näst största säkerhetsföretag, och det största i Skellefteå. När driftschefen Mikael Jonsson började 2001 var de bara 16 som arbetade här, men den siffran har nu växt till 75.

– Det är ett direkt resultat av att Skellefteå och hela regionen växer. Då växer även behovet av väktare, ordningsvakter, skyddsvakter och arrestvakter, berättar han.

Jobben de utför är av hög grad varierande. Det kan röra sig om allt från att sitta i en reception eller patrullera ett industriområde till att skapa ordning och reda på stan.

– Beroende på vad du själv vill göra finns alla möjligheter hos oss, och du behöver inte vara någon speciell typ för att passa in för det här jobbet. Här finns något för alla, berättar Mikael som gärna ser sökande som passerat 40, 50 och 60 år.

– Livserfarenhet ska inte underskattas i den här typen av jobb, säger han.

Inom företaget finns roller som ordningsvakt, skyddsvakt, väktare och arrestvakt. “Det är ett serviceyrke, men man måste även kunna sätta ner foten när det behövs”, säger Kevin Lindberg.

Att ha ett naturligt lugn är en egenskap som också värderas högt, men i övrigt är kravspecifikationen bred.

– Vi söker folk från 25 år och uppåt. Det kan vara allt från studenter som behöver ett extrajobb kvällar och helger, till den som vill ha ett stabilt heltidsjobb, säger Mikael.

Serviceyrke

En av dem som jobbar på Avarn i Skellefteå är Janina Kuula.

– Jag tror att många har en förlegad bild av vad det innebär att jobba här, och att man behöver vara på ett visst sätt, men så är det inte. Det här passar alla som är serviceinriktade, säger hon.

Janina har jobbat inom företaget i fyra år, och lyfter fram teamkänslan som ett stort plus.

– Vi jobbar tätt ihop, och det blir en väldigt stark sammanhållning, säger hon.

Marcel Poth, som jobbat på Avarn i 2,5 år, håller med.

– Det är ett omväxlande och kul jobb med bra kollegor. Ett underbart gäng att jobba med, säger han.

Vill bli fler

Kevin Lindberg, som är ordningsvakt på ett köpcenter, började på Avarn 2020. Även han trivs bra med sina kollegor och arbetsuppgifter.

– Det är ett socialt jobb där du träffar många människor. Det är ett serviceyrke, men man måste även kunna sätta ner foten när det behövs, säger han.

Kevin Lindberg jobbar som ordningsvakt i Skellefteå. Inom företaget finns även roller som skyddsvakt, väktare och arrestvakt. “Det är ett serviceyrke, men man måste även kunna sätta ner foten när det behövs”, säger Kevin.

Framåt ser Avarn en fortsatt stor ökad efterfrågan av deras tjänster i Skellefteå, och spår att de vid den här tiden nästa år behöver vara 120-130 medarbetare. Det är en ökning med ungefär 50 personer, men trots att det är många företag som söker personal är Mikael Jonsson hoppfull för att hitta bra människor att anställda.

– Det är absolut en utmaning, men långt ifrån en omöjlighet, säger Mikael Jonsson.

För den som är intresserad av att jobba på Avarn finn mer information på deras hemsida avarnsecurity.se.

– Urval och ansökningsprocess sker löpande, så vänta inte med att göra en ansökan, tipsar Mikael.

Avarn Security

Läs mer och ansök om jobb på www.avarnsecurity.se/karriar/lediga-tjanster/

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Avarn Security.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons