Annons
Tungsten. Foto: Pressbild

Nytt band klara för nya festivalen: ”Tight, hård och välspelad metal”

MUSIK Bandet Tungsten är klara för Skellefteå Summertime.

Annons

Artistsläppet är det senaste i en lång rad inför sommarens festival, som anordnas på Norrvalla den 4-7 augusti. Senast tillkännagavs att Hooja är klar för en första spelning i Skellefteå – och nu är också albumaktuella metalbandet Tungsten klara för scenen.

– Tredje skivan låter som Tungsten ska låta; tight, hård och oerhört välspelad metal med influenser från både gammalt och nytt. Folkmusik och industrimetal kan höras blandat med hårdrock och allsångsvänliga refränger, skriver festivalarrangörerna.

Annons

Tungsten består av mycket meriterade Anders Johansson, som bland annat spelat i Hammerfall och Yngwie J Malmsteen’s Rising Force, och hans två söner Karl och Nick Johansson på bas och gitarr, ihop med sångaren och frontfiguren Mike Andersson.

Bara med singeln ”The Fairies Dance” har de nått tre miljoner lyssningar på Spotify.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons