Annons
Sponsrad artikel
För varje bokat besök avsätts 60 minuter med en optiker, vilket gör att det finns tid för en grundlig undersökning, bågvisning och val av glas och linser. “Det är en mycket bra lösning för våra kunder och således även för oss rent arbets-mässigt”, säger Peder Larsson.

Familjeföretaget som alltid utvecklas – stans mest kompletta optiker: ”Bästa möjliga service”

ANNONS Larsson optik har lagt till flera tjänster de senaste åren – men aldrig tappat fokus från sin huvuduppgift; att hjälpa människor med deras syn. “Vi brinner verkligen för yrket”, säger Janne Larsson.

Innanför tegelväggarna på den relativt anonyma byggnaden vid Kanalgatan har människor fått hjälp med sina synfel i över 33 år, ända sedan Jannes och Peders pappa Christer Larsson flyttade dit butiken 1988.

Sedan dess har familjen Larsson ökat lokalens storlek och renoverat i omgångar, men aldrig haft planer på att flytta till en mer publik lokal som många andra optiker. Tvärtom trivs de bra där de nu håller till.

– Vi kanske går miste om vissa spontana besök, men å andra sidan vet vi att alla som kommer hit har ett ärende – vilket gör att vi kan lägga allt vårt fokus på dem och erbjuda bästa möjliga service, säger Janne som berättar att de alltid avsätter 60 minuter för sina bokade kunder.

– Det gör att vi har gott om tid till undersökning, bågvisning och val av glas och linser.

Joakim Granström är en av tre optiker som jobbar på Larsson optik.

Hög kvalité

Idag jobbar fyra personer i verksamheten, tre optiker och en optikerassistent. Förutom bröderna Janne och Peder, som tog över företaget 2006, består teamet av optikern Joakim Granström, som jobbat på Larsson optik i tio år, och av optikerassistenten Therese Olsson, som anslöt förra året.

– Ibland hoppar även pappa Christer in vid behov, men i övrigt så är vi rätt nöjda med verksamhetens storlek. Vi har aldrig haft som ambition att bli störst, utan hellre alltid sett till att bibehålla hög kvalité på allt vi gör, säger Peder som verkligen poängterar deras vilja att hjälpa kunder med sina synbehov.

– Vi är intresserade av ögon och allt som hör till, och har ingenting emot att ta oss an knepigare synfel. Vi ser det mer som en utmaning som vi vill lösa, säger han.

På Larsson Optik finns ett stort utbud av unika bågar – som du får låna hem för att testa tillsammans med nära och kära. “Det är en självklarhet för oss”, säger Therese Olsson.

Sedan ett år är Larsson optik även Memira Certified Partner. Så nu finns möjligheten att få hjälp lokalt om man funderar på en synkorrigerande operation. Istället för att åka till en annan stad för att undersöka ögonen går det att göra förundersökningen hos Larsson optik, för att sedan bli inbokad på en operation i Luleå om det blir aktuellt. Även efterkontrollerna sker i Skellefteå.

– Glasögon eller kontaktlinser är inte alltid den bästa lösningen för varje enskild kund, och då är det här ett bra komplement. Vi kan nu erbjuda fler lösningar för alla synfel vilket gör oss till den mest kompletta optikern i Skellefteå, säger Peder.

Säljs över hela världen

En annan utveckling av företaget är den egna innovationen YouZee Clip-in. Med den kan du se bra i till exempel skidglasögon, utan att behöva använda linser.

YouZee är en innovation som Janne och Peder Larsson tagit fram. Med dem kan du se bra genom till exempel slalomglasögon utan att ha linser.

Idén fick bröderna 2015, och efter tre års produktutveckling lanserades den 2018. Idag säljs YouZee över hela världen.

– Det är häftigt när vi får beställningar från länder som Israel, Nya Zeeland och Kanada, säger Janne som berättar att bågarna tillverkas i Ostvik och sedan slipas till rätt styrka i lokalen vid Kanalgatan.

– Det kan man kalla lokalproducerat för oss som bor här.

Glasögon, linser eller operation?

Larsson optik är Skellefteås mest kompletta optiker. Här kan du få hjälp med alla typer av synnedsättningar. Alltid med fullt fokus för att hitta rätt lösning åt dig.

Telefon: 0910 – 369 15
Kanalgatan 46 B, Skellefteå

Läs mer och boka tid på: larsson-optik.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Larsson optik.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons