Annons
Sponsrad artikel
  • Konstnären Åke Olofsson från Östra Falmark ställer ut på Galleri1 mellan 12-23 mars.
  • En av Åkes oljemålningar föreställer en samling renar som kom på besök till Östra Falmark. “Jag har alltid dragits åt att ha med något levande i motiven, och hållit fast vid det”, säger Åke.
  • Konstnären Åke Olofsson från Östra Falmark ställer ut på Galleri1 mellan 12-23 mars.
  • Den som besöker utställningen kommer att få se lite av varje.
  • Konstnären Åke Olofsson från Östra Falmark ställer ut på Galleri1 mellan 12-23 mars.
  • Den som besöker utställningen kommer att få se lite av varje.

Åke har bytt uttrycksmedel – fångar ljuset med annan teknik: ”Vill känna att jag utvecklas”

ANNONS Den 12 mars har konstnären Åke Olofsson vernissage för sin nya utställning på Galler1 i Skellefteå. “Äntligen, jag hoppas att det kommer mycket folk”, säger han.

Pandemin har påverkat de flesta, även konstnären Åke Olofsson. Men just målandet har inte blivit lidande under den mer eller mindre isolerade tillvaro som världen befunnit sig i de senaste två åren.

– Nej, jag har fått mer tid till att måla, men däremot mindre tid för dialog, samarbeten och kurser. Det hoppas jag ska förändras till det bättre nu, säger Åke när jag träffar honom i ateljén i Östra Falmark utanför Skellefteå.

En av Åkes oljemålningar föreställer en samling renar som kom på besök till Östra Falmark. “Jag har alltid dragits åt att ha med något levande i motiven, och hållit fast vid det”, säger Åke.

Den senaste tiden har Åke målat med olja, till skillnad från akvarell som dessförinnan var hans mest använda teknik.

– Jag har länge tänkt måla mer i olja, och slog nu slag i saken. Tekniken är helt olik akvarell – främst i och med att oljan är övermålningsbar till skillnad från akvarellen. Med oljan kan jag ändra mig, måla över, och börja om, även om jag försöker att inte göra det, berättar Åke.

Vill inte fastna i ett fack

Bland tavlorna som hänger på väggen i ateljén, och som kommer att finnas med på den kommande utställningen, finns motiv av djur, natur och dansande människor.

– Jag har alltid dragits åt att ha med något levande i motiven, och hållit fast vid det. Men sen får vi se vart det tar vägen i framtiden. Jag vill ogärna fastna i ett fack, vare sig gällande motiv eller sätt att måla. Jag vill känna att jag förändras och utvecklas, säger Åke.

Den som besöker utställningen kommer att få se lite av varje.

Något tydligt tema finns inte, och den som besöker utställningen kommer att få se lite av varje. Även två stora kolteckningar som Åke målat.

– Jag försöker alltid skapa något annat än en avbildning. Det är viktigt för mig att man kan komma in, sjunka in, i mina bilder och se något mer.

Vernissage på lördag

Utställningen har premiär med vernissage den 12 mars klockan 12.00. Sedan håller den öppen mellan 15.00-18.00 tisdag till torsdag, och 12.00-15.00 på lördagar och söndagar, fram till och med den 23 mars.

Galler1 ligger intill parkbrons norra fäste i centrala Skellefteå. En perfekt lokal att titta in i under promenaden eller shoppingrundan.

– Det är gratis och öppet för alla. Kom precis som du är, säger Åke.

Konstnären Åke Olofsson från Östra Falmark ställer ut på Galleri1 mellan 12-23 mars.

Vad Åke ska måla härnäst vet han inte än. Som sagt vill han ogärna hamna i ett fack.

– Det blir en experimentperiod. Kanske lite abstrakt? Jag ska testa mig fram, säger han.

Utställning med Åke Olofsson

Vernissage
Lördag 12 mars 12.00

Öppet 12-23 mars
Tisdag-torsdag 15.00-18.00
Lördag-söndag 12.00-15.00

Plats: Galleri1, Stationsgatan 1

Kontakt: akeolofsson59@gmail.com | 070-307 84 10

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Åke Olofsson.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons