Annons
Baserat på pressmeddelande
Jimmy Nilsson och Jens Mårtensson. Foto: Pressbild

Jimmy Nilsson blir ny vd när Jens Mårtensson går vidare efter 23 år: ”Inspirerande att få vara med”

NÄRINGSLIV Jimmy Nilsson blir ny vd på varumärkesbyrån Krux, med kontor i Skellefteå och Umeå. Han kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef på Tromb, berättar Krux i ett pressmeddelande.

Annons

Krux har inlett året med att rekrytera två nya medarbetare, en copywriter/projektledare och en kundansvarig. Nu har företaget också gjort klart med en ny vd.

– Fantastiskt att se så många kvalificerade ansökningar. Det visar hur attraktivt Krux är idag. I slutändan var vi i styrelsen ändå eniga om att Jimmy Nilsson är rätt person att leda företaget när det nu ska ta nästa steg i utvecklingen, säger styrelseledamot Jimmie Säll i pressmeddelandet.

– Han har gedigna kunskaper inom både ledarskap och sälj och har de senaste åren varit drivande när det gäller digital affärsutveckling. Som person har han ett framåtlutat driv, han är energisk och mån om att både medarbetare och kunder kommer till tals, fortsätter han.

Annons

Mycket som händer

Med allt som händer i regionen har Krux också sett ökad efterfrågan. Bolaget har en ambitiös expansionsplan och vd-rekryteringen beskrivs som ett viktigt steg på vägen.

– Krux befinner sig på en spännande tillväxtresa. Det känns inspirerande att få vara med och bidra till den, säger Jimmy Nilsson.

De senaste åren har han senaste fyra åren varit affärsområdeschef på Tromb och ansvarat för kontoren i Luleå och Skellefteå. Innan dess har Jimmy Nilsson haft flera ledande befattningar på andra bolag, bland annat Mockfjärds fönster och Snidex, med inriktning mot försäljning och affärsutveckling. Han har också drivit eget företag.

Annons

– Jag hoppas kunna tillföra kraft genom mina erfarenheter inom digital affärsutveckling och försäljning samt kunna utveckla Krux tillsammans med roliga kunder och samarbetspartners, säger fortsätter han i pressmeddelandet.

Jimmy Nilsson tillträder i april och ersätter Jens Mårtensson, som arbetat på Krux i 23 år och varit vd sedan 2009.

– Jens väljer att sluta för att börja som affärsrådgivare på Almi. Han har under mer än två decennier varit en tongivande person hos oss. Krux hade aldrig varit det framgångsrika och stabila företag det är idag utan honom. Vi önskar Jens all lycka framöver, säger Mathias Gabrielsson, affärs- och varumärkesstrateg och delägare på Krux.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Krux
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons