Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Flera insatser i trafiken – man misstänks för grovt rattfylleri

NYHETER Skelleftepolisen har gjort flera ingripanden i trafiken under helgen. Bland annat upptäcktes två fall av misstänkt rattfylleri.

Annons

På fredagseftermiddagen bötfälldes två personer i samband med en trafikkontroll i Kåge. Polisen specificerar inte för vad. Senare på kvällen bötfälldes en förare i Skellefteå på grund av felaktig belysning.

Under natten uppdagades sedan ett misstänkt grovt rattfylleri. Bilen stoppades i Skellefteå vid halv tre-tiden, föraren blåste positivt och medtogs för provtagning. Mannen i 30-årsåldern är en utländsk medborgare, och greps för att undvika att han flyr landet.

En annan person ska ha kört onykter på lördagsmorgonen. Hen stoppades i Skellefteå vid halv nio-tiden, blåste positivt och medtogs därifrån. Hen misstänks för rattfylleri av normalgraden och polisen har upprättat en anmälan.

Under natten till söndag utbröt sedan ett bråk på restaurang i Skellefteå. Polisen larmades vid tre-tiden, åkte till platsen och upprättade en anmälan om misshandel. Det finns inga uppgifter om att någon behövt uppsöka sjukvård.

På söndagsmorgonen genomfördes flera nya trafikkontroller. Polisen tog både position i centrum, vid Dalkarlsliden och utmed skoterspåret på Solbacken. Såväl skoterförare som övriga trafikanter klarade sig helt utan anmärkningar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons