Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Man ertappad vid inbrott, droger och tre brott mot knivlagen

NYHETER Under helgen har Skelleftepolisen bland annat ingripit vid ett pågående inbrott och satt stopp för en vådlig färd.

Annons

På fredagseftermiddagen kontrollerades en man i centrala stan. Polisen hittade då en kniv, som togs i beslag, och upprättade en anmälan om brott mot knivlagen.

Vid 19-tiden larmades de sedan till en matbutik, där en kvinna misstänks ha snattat varor. Hon förhördes och polisen skrev en anmälan om ringa stöld.

Senare på kvällen greps två personer en adress i Skellefteå, en man och en kvinna. Mannen misstänks för våldtäktsförsök och kvinnan för försök till mord alternativt grov misshandel. Mer om det finns här.

Samma kväll larmades polisen om ett pågående inbrott på en skola i Boliden. En patrull ryckte ut och anträffade en man i 60-årsåldern, som greps och senare anhölls. Han misstänks för stöld genom inbrott.

På lördagsmorgonen anmäldes sedan en renpåkörning i trakten kring Ljusvattnet, Burträsk. Det finns inga uppgifter om personskador. Hur det gick för renen är oklart, och berörd sameby har informerats.

Senare på kvällen, när en bil stoppades i Skellefteå, fick polisen misstankar om att både föraren och passageraren var drogpåverkade. Männen medtogs därför för provtagning. De misstänks nu för ringa narkotikabrott, innehav och eget bruk, samt brott mot knivlagen. Föraren misstänks också för rattfylleri.

Tidigt på söndagsmorgonen inkom slutligen ett larm om skadegörelse, efter att en släpvagn blivit nedklottrad vid en bensinstation i Skellefteå. Polisen har upprättat en anmälan.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons