Annons
Sponsrad artikel
  • Anna Åman, Johan Fahlgren, Jaana Classon, Lina Östlund och Sebastian Lagasio har alla börjat jobba på Brokk det senaste året.
  • Sebastian Lagasio, montör.
  • Jaana Classon, montör
  • Johan Fahlgren, elektriker.
  • Anna Åman, projektledare.
  • Lina Östlund, lagerarbetare.

Företagets produkter finns över hela världen – möt människorna bakom robotarna: ”Alltid säkerheten i fokus”

ANNONS Oavsett var i världen någonting ska rivas är sannolikheten stor att en rivningsrobot från Skellefteå används. “Vi har alltid säkerheten i fokus”, säger projektledaren Anna Åman.

Idén till det som idag är en världsledande produkt föddes i slutet av 70-talet. Då skulle ett svårt och miljöfarligt rivningsarbete genomföras på Rönnskärsverken i Skelleftehamn, vilket gjorde att två innovatörer utvecklade en fjärrstyrd rivningsrobot.

Sedan dess har Brokks robotar blivit marknadsledande och till exempel använts vid riskfyllda arbeten i Notre-Dame, under World Trade Center och vid kärnkraftskatastrofen i Fukushima.

I varje steg som tagits har företaget utgått från samma drivkraft: att hjälpa människor till säkrare och mer effektivt arbete.
– Man märker att säkerhetstänket sitter i ryggmärgen. Det är verkligen viktigt att allt blir rätt, precis som på mitt förra jobb, berättar Anna Åman som tidigare jobbat med medicinteknik i Göteborg.

Anna Åman, projektledare.

Anna började jobba på Brokk för snart ett år sedan, och trivs väldigt bra.

– Trots att det är ett rätt stort företag så är det en platt organisation med korta vägar från beslut till handling. Nya idéer välkomnas, och miljön är behaglig och kreativ, säger hon.

Anställt flera

Brokk har idag 17 dotterbolag runt om i världen, men själva tillverkningen sker fortfarande i deras lokaler på Hedensbyn. Här jobbar 80 personer i alla möjliga olika roller.

– Det är montörer, elektriker, lagerarbetare, ingenjörer, säljare… ja, helt enkelt en väldig bredd med en rad olika kompetenser, säger David Nyström, montageledare.

Det senaste året har företaget anställt flera personer till några av dessa positioner. Två av dem som jobbar som montörer är Jaana Classon och Sebastian Lagasio. De är båda rörande överens om att det är god stämning bland kollegorna.

– Ja, om man behöver hjälp med något så får man det direkt, säger Jaana som jobbat där sedan förra året.

Sebastian Lagasio, montör.

Lina Östlund började i slutet av augusti som lagerarbetare.

– Jag gillar att köra maskiner, och så tycker jag om människorna som finns här. Det är skön stämning, säger hon.

Varierat jobb

På elavdelningen jobbar Johan Fahlgren. Han är elektriker och har varit anställd på Brokk sedan april förra året.

– Jag lockades av att det är så varierat. Det är allt från programmering till felsökning och annan problemlösning. Samtidigt är det även skönt att jobba inomhus under kontrollerade former, speciellt en dag som denna då snön öser ner, säger han och ler.

Johan Fahlgren, elektriker.

Brokks robotar finns som nämnt över hela världen, men företagets anställda strävar efter mer. De fortsätter varje dag att utveckla och förfina sina produkter med en kombination av nyfiken- och noggrannhet, alltid med operatörssäkerhet i fokus. Och efter ett besök i fabriken blir det väldigt tydligt att bakom varje framgångsrik robot står människor.

Brokk Skellefteå

Läs mer om Brokk på www.brokk.com/sv
Telefon: 0910-711 800

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Brokk.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons