Annons
Foto: Polisen

Polisen varnar för bedragare – ser ökning av viss sorts förfaringssätt

NYHETER Polisen i Skellefteå har uppfattat signaler om att vd-bedrägerier är på uppsegling i länet, och varnar nu allmänheten.

Annons

”Vd-bedrägeri” kallas det när bedragare exempelvis utger sig för att vara en vd/chef för ett företag – eller en ordförande i en förening – och skickar falska mejl till någon i organisationen. Denne ombeds sedan överföra en summa pengar till ett konto. Det kan röra sig om stora belopp som ”chefen” säger att personen ska överföra snabbt.

Gör inte det, varnar Skelleftepolisen, som också uppmanar dig att bestrida fakturor som du inte godkänt eller verkar vilseledande. Om du får en sådan faktura, eller blir utsatt för påtryckningar att betala en sådan, uppmanas du göra en polisanmälan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons