Annons
Peter Andersson och Catrine Karlsson, två av arrangörerna vid Urkraft. Foto: Pressbild

Arrangerar två dagars filmfestival i Skellefteå: ”Det känns mycket kul”

NÖJE Urkraft bjuder in till en filmfest på Nordanåteatern, öppen och gratis för alla: "Se till att boka in helgen den 11-12 december"

Annons

Den två dagar långa filmfestivalen får temat ”flykt” och ”livsresa” och anordnas alltså på Nordanå. Catrine Karlsson och Peter Andersson vid Urkraft tycker att det är kul att erbjuda Skellefteborna en kulturhelg, och att temat och budskapet känns viktigt.

– Vi tror att berättelser och den rörliga bilden kan öka förståelsen för människors olika livsöden och livsresor – ibland är det kulturen som får oss att skratta, gråta och som ger oss en inblick hur det kan vara för andra människor, kanske på ett sätt som de vanliga kvällsnyheterna inte förmår, berättar Catrine Karlsson i ett pressutskick.

Annons

– Det känns mycket kul att vi i samarbete med Film i Västerbotten kan genomföra denna filmfestival och även skapa mervärde genom att belysa detta viktiga ämne och kanske beröra och skapa diskussion, fortsätter hon och Peter Andersson håller med.

Det visas allt från barnfilmer som Paddington och Den långa flykten till draman som Mannen från Le Havre och It’s a free world. Det ska finnas något för alla, är tanken.

– Så se till att boka in helgen den 11-12 december för en riktigt filmfest, säger Peter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons