Annons
David Lindgren tar plats på scenen med elever och lärare från Byske, Kåge och Tuböle. Pressbild: 2Entertain

Barns dikter blir musikalisk show i kulturhuset – med David Lindgren som gästartist: ”En stor satsning”

KULTUR Tillsammans med 80 barn presenterar Skellefteå kulturskola föreställningen "Jag är en människa" – en musikalisk diktföreställning, med David Lindgren som gästartist.

Annons

Showen bygger på barns dikter som har tonsatts, koreograferats och dramatiserats av kulturskolans lärare. Tillsammans med orkestrar och körer medverkar elever och lärare från Byske, Kåge och Tuböle, som representerar de elever som skrivit dikter.

Den 16 februari intar den Sara kulturhus, tillsammans med artisten David Lindgren.

– Det här är en stor satsning från vår sida och det känns fint att barnens ord, tankar och funderingar får komma fram. Sedan är det såklart jättekul att vi får ha med oss David på scenen, förklarar Hanna Birath, enhetschef på kulturskolan, i ett utskick.

Annons

Kulturskolans diktprojekt har resulterat i cirka 700 texter totalt, om allt från känslor och idéer till funderingar. En del har tonsatts, koreograferats och dramatiserats, och 18 av dessa har senare arrangerats för stor orkester. Det blir dessa som framförs.

Namnet, ”Jag är en människa”, är titeln på en av dikterna och ett av huvudspåren i showen. Den starka texten rymmer många av funderingarna som barnen har haft.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons