Annons
Baserat på pressmeddelande
Wendy och Peter Pan – Västerbottensteaterns sommarteater 2022. Foto: Lisalove Bäckman.

Klassiker blir fantasifullt äventyr i nästa års sommarteater: ”En stark och egensinnig tjej i huvudrollen”

NYHETER Berättelsen om Peter Pan känner alla till. Men när Västerbottensteatern sätter upp den älskade klassikern som sommarteater är det storasyster Wendy som står i fokus, skriver Västerbottensteatern i ett pressmeddelande.

Annons

Sommaren 2022 ger Västerbottensteatern sin version av en klassiker som fascinerat barn och vuxna i mer än 100 år. Med namnet Wendy och Peter Pan förstår vi att den här gången är det en tjej som driver äventyret, skriver teatern i ett pressmeddelande.

Västerbottensteaterns konstnärliga ledare Bobo Lundén var fylld av entusiasm när sommarteatern idag presenterades:

– Det känns fantastiskt kul att presentera ett klassiskt musikaläventyr med en stark och egensinnig tjej i huvudrollen. Att vi dessutom får samarbeta med de begåvade artisterna på Musikalakademin gör inte saken sämre!

Annons

Västerbottensteatern har tidigare med framgång samarbetat med Musikalakademien på Strömbäcks folkhögskola.

– Samarbetet med Musikalakademien har varit givande för båda parter, vi har växt tillsammans. Nu får vi möjlighet att fylla scenen med en stor ensemble och en blandning av skådespelare och dansande musikalartister. Det här blir en häftig teaterupplevelse, med både halsbrytande dramatik och absurd humor, för publik i alla åldrar.

Unik väg ut i yrkeslivet

Johanna Edlund Hansson, kursföreståndare på Musikalakademien, ser många kvaliteter i samarbetet.

– I april flyttar vi utbildningen från Strömbäck till Medlefors för att avsluta den med repetitioner av Wendy och Peter Pan. Efter examen kan eleverna sedan gå direkt till jobb med att spela sommarteater. Vi är ensamma om att kunna erbjuda eleverna denna fantastiska möjlighet att gå rakt ut i yrkeslivet efter sin utbildning tack vare samarbetet med Västerbottensteatern.

Annons

Peter Pan är kanske mest känd från Disneys animerade film från 1953, men originalet är faktiskt en pjäs, Peter Pan eller pojken som inte ville bli vuxen av J M Barrie från 1904. Den omarbetades till en roman 1911 där Wendy är huvudperson. I Västerbottensteaterns uppsättning är Wendys utveckling från barn till vuxen central.

– Wendys resa handlar om att hon frigör sig både från föräldrarna och från den roll hon förväntas ha i familjen, säger regissören och manusförfattaren Annika Kofoed.

I pressmeddelande vidareutvecklar Västerbottensteatern handlingen:

”Wendy hanterar sin situation genom att underhålla sina mindre syskon med historier om den trotsiga figuren Peter Pan som säger sig aldrig kunna bli vuxen. Wendy har skapat en egen bildvärld för sin syskon med manga-teckningar, en magisk verklighetsflykt fylld av lust och spänning. En kväll får den spännande fantasivärlden plötsligt liv. Tillsammans med den flygande Peter Pan kastas de in i en omtumlande resa på liv och död. De beger sig över stjärnhimlen till landet Ingenstans och möter både den egensinniga älvan Tingeling, Peters kompani Vilsebarnen och den hämndlystne Kapten Krok…”, skriver de.

Premiären planeras till mitten av juni i Medleforsparken.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons