Annons
Foto: Google

Planerat brobyte i Skellefteå • Stor vägavstängning att vänta – under ett års tid: ”Vi ber om överseende”

NYHETER Järnvägsleden-passagen över Klockarbergsvägen ska bytas ut. Byggtiden är beräknad till ett år, meddelar Trafikverket.

Annons

Enligt myndigheten ska bron där Järnvägsleden korsar Klockarbergsvägen bytas ut för att uppnå bättre bärighetsklass, och därmed klara tyngre trafik. Ombyggnationen ska påbörjas i oktober – och broarbetet uppskattas inte bli färdigt förrän i slutet av 2023.

”Vi ber om överseende med de störningar som arbetet orsakar”, skriver Trafikverket.

Annons

Under tiden kommer trafiken på Järnvägsleden, väg 95, att ledas förbi arbetet via en tillfällig omfartsled. Enligt Trafikverket kommer även Klockarbergsvägen att stängas av, mellan Bolidenvägen och påfarten upp till Järnvägsleden – under hela byggtiden. Även den fordonstrafiken kommer ledas om, via Lasarettsvägen och Bolidenvägen.

Gång- och cykelbanor ska fortsätta gå att använda under stora delar av broprojektet.

Uppdatering, torsdag 23/11:

Enligt ny information från Trafikverket ska arbetet var färdigt i slutet av 2022 och inte 2023. Nu meddelar de även att ombyggnationen ska påbörjas den 27 september. Du kan läsa myndighetens fullständiga information om broprojektet på deras hemsida.

Omledningsväg och avstängningsområde. Klicka på bilden för att se den större. Karta: Trafikverket
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons