Annons
Stefan Lönnefjord, Sofie Jonasson, Agnes Pettersson och Alexander Simonsson vid Bjurfors Skellefteå. Foto: Pressbild

Kvartett startar eget i expansiva Skellefteå – öppnar mäklarkontor: ”Är redan ett sammanvävt team”

NÄRINGSLIV Fyra mäklare i Skellefteå öppnar nu ett eget kontor – som franchisetagare till den rikstäckande mäklarkedjan Bjurfors.

Annons

Stefan Lönnefjord, Sofie Jonasson, Agnes Pettersson och Alexander Simonsson har alla jobbat som fastighetsmäklare på ett annat företag i stan, och nu vill de göra någonting eget. De blir därför franchisetagare till Bjurfors, mäklarföretaget med cirka 85 kontor och 600 medarbetare i Sverige. Företaget har länge velat etablera sig här.

– Skellefteå är en expansiv stad med en bostadsmarknad som fullkomligt exploderat. Att vi skulle etablera oss här har inte varit en om-fråga utan snarare en när-och-hur-fråga, förklarar Fredrik Kullman, vd för Bjurfors Stockholm, i ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt roligt med denna öppning och jag tror att Bjurfors varumärke kommer passa bra i Skellefteå, inte minst med tanke på hur lyckad vår etablering i Luleå blev och hur snabbt vi blev marknadsledande där, fortsätter Fredrik Kullman.

Annons

Ett sammansvetsat team

Med erfarenheter från företagande, bank och försäljning tycker Skellefteå-teamet att de kompletterar varandra. Stefan beskriver gruppen som en bra konstellation, både erfarenhetsmässigt och åldersmässigt, och kvartetten har redan arbetat tillsammans.

– Eftersom vi jobbat ihop tidigare är vi ett redan sammanvävt team. Vi jobbar väldigt nära såväl kunderna som varandra och det kommer att lysa igenom, förklarar Sofie.

Agnes berättar också att de samarbetar fantastiskt bra ihop, och tar fram det bästa hos varande eftersom de är så olika. Hon tror också på tidpunkten att göra det här.

Annons

En marknad på frammarsch

De ser fram emot att möta den raketfartsökande tillväxten i Skellefteå med sitt nya varumärke. Sedan 2011 har kommunen haft Sveriges största procentuella prisökning på både lägenheter och villor. Bostadsrättspriserna har ökat med hela 346 procent.

– Marknaden här är bäst i Sverige så som det ser ut nu, säger Alexander i utskicket.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons