Annons
Foto: Arkivbild

Helgens händelser: Person påkörd och bötfälld, våldsam lördagsnatt och brottsmisstankar efter älgfynd

NYHETER Lördagsnatten blev våldsam i stan. Polisen har bland annat också inlett en förundersökning om jakt- och vapenbrott.

Annons

En gångare blev påkörd på fredagskvällen, i korsningen Järnvägsleden/Östra leden i Skellefteå. SOS larmades klockan 19.36, räddningsinsatsen drog igång och gångaren togs omhand. Personen ska inte ha skadats allvarligt, men fördes ändå till sjukhus.

Gångaren har också bötfällts, meddelar polisen. Enligt uppgift till Marie Andersson, kommunikatör vid regionledningscentralen, ska hen ha korsat vägbanan på fel sätt.

På lördagsförmiddagen stoppade polisen sedan en bil på Norrböle. Föraren saknar behörighet för att köra bil och misstänks därför för grov olovlig körning. Patrullen har upprättat en anmälan och beslagtagit bilen, i syfte att förhindra fortsatt brottslighet.

Annons

Vid lunchtid på lördagen larmades de sedan till en matbutik i Skellefteå, där två äldre personer misstänks ha snattat. Efter förhör upprättades en anmälan om ringa stöld.

Under natten till söndag, inom loppet av cirka två timmar, inträffade sedan flera fall av misstänkt misshandel i centrala Skellefteå. I ett av fallen ska en person ha blivit misshandlat av flera andra gärningspersoner. Polisen larmades bland annat även till ett snabbmatsställe, där en person greps. Det är oklart om någon har behövt vård.

Annons

Slutligen har fyndet av två skjutna älgar gjort att polisen inlett en förundersökning om jaktbrott och vapenbrott. De har hållit förhör, gjort en husrannsakan och tagit vapen i beslag. På söndagseftermiddagen hade ännu ingen person delgivits brottsmisstanke.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons