Annons

Persiskt, turkiskt och indiskt – ny food truck till Skellefteå: ”Längtar mest efter att se folks reaktioner”

MAT I dag rullas ännu ett nytt matkoncept ut i Skellefteå: Mat i Mugg – en food truck där Negin Mohebi serverar en blandning av persisk, turkisk och indisk mat: "Hoppas stå på torget inom kort"

Annons

Den sista tiden har varit hektisk för paret Negin Mohebi och Vilhelmin Karic, som slutspurtat för att få allting färdigt. De har fått chansen att parkera sin gula, sprillans nya food truck på Skellefteåtravet i kväll, och har inte tänkt låta chansen gå till spillo.

Under förmiddagen värmer de upp på torget i Bureå. De har använt det fortfarande fungerande köket inne på Folkets Hus för att preppa inför sin efterlängtade premiär.

Hur känns det att äntligen komma igång?

– Det är faktiskt ingen stress nu. Vi har förberett det här länge och jag vet att jag har gjort mitt bästa. Nu längtar jag mest efter att se folks reaktioner, säger Negin glatt.

Annons

Det är huvudsakligen Negin som kommer att stå i vagnen, medan ”Ville” bland annat hjälper till med det administrativa. De har länge gått i tankar om sitt nya matkoncept.

– Vi tycker om att besöka restauranger och leta nya, goda smaker. Det finns bra mat i Skellefteå, men det är väldigt mycket hamburgare, pizza, thaimat och sushi. Det finns ingen persiskt eller indisk restaurang, så där föddes idén någonstans, berättar Negin.

Att öppna en restaurang kändes för stort, men en food truck kändes alldeles lagom.

Annons

– Och vi serverar allting i en mugg; en kombination av persisk, turkisk och indisk mat, och allting från medelhavet-området egentligen. Jag är själv från Iran, berättar Negin.

Hon har bland annat ash reshte, en persisk nudelsoppa, på menyn. Negin ska variera utbudet efter säsongen och hon välkomnar önskemål om nya rätter att introducera.

Tänker ni hålla till på fler platser än Skellefteåtravet?

– Ja, vi flyttar gärna runt. Vi har pratat med kommunen om att stå på torget, och med Northvolt, men vi väntar fortfarande på tillstånd. Vi hoppas stå på torget inom kort.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons