Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

NHL-forward är klar för Skellefteå AIK: ”Känns oerhört spännande”

SPORT 290 NHL-matcher och två Stanley Cup-vinster i bagaget – nu står det klart att Tom Kühnhackl kommer till Skellefteå AIK, på jakt efter fler titlar. Det tillkännager AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Tom Kühnhackl är son till tyske hockeyikonen Erich Kühnhackl och är uppvuxen i staden Landshut. Den nu 29-årige Tom fick snabbt chansen i prestigefyllda juniorligan OHL och tog den, vilket senare ledde till drafträttigheter hos Pittsburgh Penguins.

Med åren växte Tom in i NHL och hade en välförtjänt plats i truppbyggena som tog hem två raka Stanley Cups. Därefter blev det en trade till Islanders och nu, efter tre säsonger i New York, står det klart att han tar flyttlasset österut för spel i Skellefteå.

– Jag är riktigt taggad på att åka över och träffa laget! Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben i synnerhet, säger Tom i utskicket.

Stefan Loibl har berättat att det är en hockeytokig stad med passionerade fans och det är något du älskar som spelare – att få komma till ett sådant ställe, fortsätter han.

Annons

Vill även bidra offensivt

Tom har spenderat sommaren i Kanada och kört isträning med juniorer och proffs. Han har totalt sex NHL-säsonger på meritlistan och deltog även under hockey-VM med tyska landslaget. Nu tänker han utveckla sitt spel ytterligare i Skellefteå AIK.

– Jag var lyckligt lottad i NHL genom att få chansen i så bra klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Islanders. Där blev det en mer defensiv roll då jag var pålitlig i egen zon, stark i boxplay, blockerade mycket skott etc. Jag fick inte möjligheten att bidra så mycket offensivt så jag vill lyfta det spelet och hjälpa laget över hela banan.

Annons

Erik Forssell, general manager för Skellefteå AIK, är väldigt glad för nyförvärvet.

– Han kommer hjälpa laget mycket. En lagspelare ut i fingerspetsarna som vunnit på högsta nivå. I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut ur hans offensiva förmåga. Han är hungrig och vill fortsätta vinna och utvecklas som spelare, avslutar Erik.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons