Annons
Foto: Google

Mopedbilförare allvarligt skadad efter kollision på E 4 i Skellefteå

NYHETER SOS har larmats om en trafikolycka med flera fordon.

Annons

Larmet kom klockan 08.20. Olyckan ska ha skett i södergående körfält på Viktoriabron i Skellefteå, vid södra änden. Flera fordon ska vara inblandade, varav minst en lastbil.

Uppdatering, 08.29:

Trafikverket varnar för en trafikolycka på bron. Påverkan bedöms som mycket stor.

Uppdatering, 08.37:

Vägen är nu helt avstängd, meddelar Trafikverket. Polisen är larmad till olycksplatsen. Räddningstjänsten och ambulansen är där och arbetar, uppger operatören vid SOS.

– Det är en lastbil, en personbil och en epa-traktor som har kolliderat, berättar hon.

Uppdatering, 08.55:

Insatsen pågår för fullt. Ambulansen är kvar och har ännu inte lastat någon patient, uppger SOS. Enligt Trafikverket ska ett körfält i södergående riktning nu vara öppet.

Uppdatering, 09.05:

Två personer kommer att föras till sjukhus för kontroll, uppger räddningstjänsten. Styrkan på plats arbetar med att sanera vägbanan och dra olycksfordonen åt sidan.

Uppdatering, 09.07:

Nu varnar Trafikverket inte för någon störning. Enligt polisen är det en personbil, en lastbil och en mopedbil (inte epa-traktor) som har kolliderat. De utreder nu olyckan.

Uppdatering, 10.09:

Mattias Nilsson vid ambulansen berättar att lastbilschauffören har klarat sig oskadd. Bilistens skador bedöms som lindriga, medan mopedbilföraren har skadats allvarligt.

– Personens skador är inte livshotande, men ändå allvarliga, säger Mattias Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons