Annons
Foto: Arkivbild / Pixabay

Nu kommer stora värmen – SMHI utfärdar meddelanden om höga temperaturer och risk för brand

NYHETER Under helgen väntas temperaturer uppemot 30 grader i Västerbotten. SMHI flaggar för värmen och risken för skogsbrand.

Annons

Enligt nuvarande prognos väntas temperaturer uppemot 30 grader i både kust- och inland under helgen. I Norsjö kan det klättra över 30-strecket under lördagen, enligt SMHI, som utfärdat meddelanden om höga temperaturer och en risk för skogsbrand.

Risken för skogsbrand omfattar endast ett område kring Malå kommun just nu. Det är torrt i markerna här och risken för brandspridning är stor, enligt meteorologerna.

Annons

SMHI:s meddelanden om höga temperaturer omfattar dock hela Västerbotten, från fredag. De utfärdar dessa meddelanden när det väntas maximala dygnstemperaturer mellan 26 och 30 grader under tre dagar i följd. Värmen medför en ökad påfrestning på kroppen och det kan vara ett problem, skriver SMHI. Framför allt för riskgrupper.

Om prognosen stegras ytterligare, till att maximala dygnstemperaturer på minst 30 grader väntas under tre dagar i följd, så övergår meddelandet till en varning istället.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons