Annons
Nu väntar Stockholm och Portugal för Klas Robertsson. Foto: Privat

Historiskt VM-kval – Skelleftebon uttagen att representera Sverige: ”Frågade inte ens vilket datum”

SPORT På tisdag reser Klas Robertsson till Stockholm för att möta resten av laget. På onsdag går resan vidare mot Portugal för VM-kvalspel i beach soccer mot England, Estland och Rumänien.

Annons

Det är det Stockholmsbaserade beach soccer-laget Bemannia FC som nu kommer att representera Sverige på den internationella arenan i Portugal – med förstärkning från norr. 27-årige Klas Robertsson berättar att telefonen ringde när en spelare föll bort.

– Jag frågade inte ens vilket datum det var, utan sade ja direkt, säger han och skrattar.

Klas har länge spelat återkommande i den årliga beach soccer-turneringen i Boviken. Härom året bjöd han in två spelare från Stockholm, som kom och anslöt sig till laget.

Annons

Du måste ha gjort ett starkt intryck då?

– Ja. De frågade mig redan då utfall jag ville åka med på deras olika klubbturneringar i Europa, men jag hade inte tid. Den här gången tänkte jag ”nu får jag allt ta mig tid”.

Han jobbar på Contractor och har en bakgrund i Kågedalens AIF, där han spelat under stora delar av livet. Nu kommer Klas att ställas mot England, Estland och Rumänien.

”Det blev som ’på riktigt’ idag”, berättar Klas Robertsson. Foto: Privat

– De är duktiga, men jag tror att vi fick en så bra grupp som vi kunde få. Sverige har inga rankingpoäng. Det här är första gången som vi är med i ett sådant här VM-kval.

Så det är en historiskt turnering som du får vara med om?

– Ja, man känner det. Det blev som ”på riktigt” idag när de skickade en bild på tröjan.

Skelleftebon reser till Stockholm i morgon, för att träna med laget och snacka taktik. På onsdag går flyget vidare mot Portugal och FIFA Beach Soccer World Cup Qualifier.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons