Annons
Josefine Lindholm och Elin Robertsson inne i salongen. Här kommer det snart hända mycket.

Elin byter bana och tar farväl av stammisarna i centrum – Josefine blir ny ägare: ”Längtar ihjäl mig”

NYHETER Efter 16 år har Elin Robertsson nu sålt salong Ecliptica på Kanalgatan i Skellefteå. Hon har utvecklat allergier och måste gå vidare, samtidigt som hon känner att hon hittat helt rätt person i Josefine Lindholm. Vid månadsskiftet blir det hon som tar över.

Annons

Det är med blandade känslor som Elin Robertsson tagit beslutet att sälja sin salong. Frisöryrket är världens bästa jobb, berättar hon. Elin har många fina relationer med stammisarna och har velat fortsätta för deras skull, men hon har utvecklat allergier.

– Det känns tungt att lämna, men jag får eksem, säger Elin och visar sina handleder.

– Det har jag egentligen haft länge, men det har som tagit ut sin rätt till slut. Det är både kemikalierna och vattnet, att man är blöt och fuktig om händerna hela tiden.

”Det här är stunden”

Hon har övervägt att sluta förut, men alltid hittat en anledning att fortsätta. Lite till och lite till. När Josefine Lindholm sedan ringde verkade allting bara falla på plats.

Annons

– Då kände jag att ”det här är stunden”. Jag skulle inte ha sålt till vem som helst, det är viktigt att förmedla. Det känns fantastiskt roligt att lämna över till någon som brinner för yrket lika mycket som jag. Någon som praktiskt taget vill bo på stället, säger Elin.

De klickade, förklarar Josefine, och visade sig tänka likadant kring vad som är viktigt.

– Det är både hur man behandlar kunder och varandra, till exempel. Atmosfären och energin är helt rätt här. Den känslan ska jag med all makt försöka behålla, säger hon.

Kommer sätta sin prägel

Josefine tänker även stolt behålla namnet Ecliptica, i övrigt vill hon sätta sin prägel på salongen. Hon berättar att hon vill skapa en avslappnad oas- och vardagsrumskänsla.

Josefine har väldigt peppad: ”Det känns så fantastiskt roligt och som rätt steg i livet för mig.”

– Det ska vara ett härligt ställe bara, och ett ställe för alla. Det kommer inte att se ut som den ”skandinaviska salongen” utan lite annorlunda. Jag kommer också att välja produkter med tanke på människan och miljön, det är en röd tråd genom alltihop.

Hon har jobbat som frisör i Skellefteå och Stockholm och utbildar även andra, vilket Josefine kommer att fortsätta med här. Hon tänker även bjuda in andra utbildare. Till en början blir det hon och Yvonne Björk som jobbar här, medan de söker en tredje.

”Jag längtar ihjäl mig”

Sedan allting blev klart har Elin träffat många av stammisarna. Andra har ringt. När hon berättar om alla känslosamma samtal verkar allting bara vilja bubbla upp igen.

Annons

Vad tänker du göra härnäst?

– Jag har sökt högskola och söker även jobb parallellt, utfall jag inte kommer in första gången. Jag vill läsa arbetsmiljöingenjör. Då jobbar man med arbetsmiljöfrågor, även kemikalier och sånt. Det känns intressant när jag nu blev sjuk av det i min arbetsmiljö.

Den 1 juli kommer hon att lämna över salongen till Josefine, vilket känns bra. Josefine ser också fram emot att komma igång. Det är allt hon tänker på, berättar hon glatt.

– Jag längtar ihjäl mig! Det känns så fantastiskt roligt och som rätt steg i livet för mig.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons