Annons
Foto: Arkivbild

Ordningsstörningar, trängsel och trafikbrott – polisen sammanfattar helgens stora bilträff i Skellefteå

NYHETER I helgen anordnades en stor bilträff i Skellefteå. Enligt polisens uppskattning ska flera hundra bilar ha samlats. Det här är den sammanfattade bilden av lördagskvällens och nattens insats.

Annons

Under lördagskvällen samlades deltagarna på Solbackens handelsområde och Stora Coop-parkeringen, vid mackarna på Söder och macken längre norrut vid Kågevägen.

Polisens insatschef sammanfattar natten som stökig i jämförelse med helgnätter utan bilträffar. Sett till antalet omhändertaganden och anmälningar som gjordes beskrivs natten samtidigt som lugn, med tanke på deltagarantalet, och stämningen var god.

Annons

Berusningsgraden varierade och polisen hade ett gott samarbete med fältare, bland annat vid möten med onyktra minderåriga (vars alkohol omedelbart förverkades).

Störningar och trafikbrott

Polisen fick jobba särskilt med att förmå deltagarna dämpa ljudnivån samt förhindra nedskräpning och övriga ordningsstörningar. Flera personer avvisades för att ha stört allmänna ordningen och enligt polisen blev det stundtals trångt på parkeringarna.

Annons

Under insatsen genomfördes flera trafikkontroller. Två personer förlorade körkortet, efter att ha kört för fort. Polisen genomförde även ett tiotal flygande inspektioner. En rad ordningsböter delades ut; exempelvis gällande otillåten solfilm, felaktig belysning, avsaknad av registreringsskylt, bristande bilbältesanvändning och andra trafikbrott.

Två anmälningar har upprättats, med anledning av att en person inte ville godta sin böteslapp samt en mindre trafikolycka, som inte resulterade i några personskador.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons