Annons
Baserat på pressmeddelande
Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid Region Västerbotten. Foto: Pexels / Pressbild

Bokningsstrulet och uppmaningen till invånarna: ”Vänta några dagar”

NYHETER Region Västerbotten har dragits med tekniska problem sedan i tisdags. Tidbokning via 1177 ska nu ha kommit igång, men i mycket begränsad omfattning, berättar de i ett pressmeddelande.

Annons

Regionen fortsätter jobba med att lösa de tekniska bekymren. Tidvis har möjligheten att använda tidbokning till verksamheter via 1177:s e-tjänster varit helt stängd. Nu är den öppen igen – i mycket begränsad omfattning – till dess att den kan tas i full drift.

Vissa ska nu kunna boka, omboka eller avboka tider beroende på hur stort trycket är.

Regionen vill samtidigt uppmana allmänheten att vänta några dagar med att försöka boka tid för vaccination mot covid-19. De tider som har släppts är i stort sett fyllda.

Annons

– Samtidigt finns det andra patienter som behöver använda e-tjänsterna för att till exempel boka tid för provtagning. Genom att avvakta ett tag med att försöka boka tid för vaccination ger man dessa grupper en större chans att ta sig fram. Vi får hjälpas åt att göra det bästa av situationen, säger vaccinationssamordnare Ronny Lestander.

Undvik även att försöka boka vaccinationstid via hälsocentral just nu, uppmanar han.

– De flesta tiderna är bokade och vi vill ge hälsocentralerna större möjlighet att kunna hantera andra patientgrupper. Vänta några dagar och försök igen, fortsätter Ronny.

Annons

Personer som behöver avboka eller omboka besök hänvisas till att kontakta aktuell hälsocentral eller mottagning. Regionen Västerbotten fortsätter även att uppmana allmänheten att hålla sig uppdaterade via webbplatsen 1177.se för information. De påminner också om att det inte går att ringa 1177 för att få hjälp med att boka tid.

Regionen kan ännu inte säga när när tidbokningen via nätet kan tas i full drift igen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons