Annons
Foto: Arkivbild

Ung flicka allvarligt skadad – blev påkörd av lastbil • Polisen utreder olyckan – ber om vittnesuppgifter

NYHETER På onsdagsmorgonen blev en flicka under 15 år påkörd av en lastbil på Norra Järnvägsgatan. Hon vårdas nu för allvarliga skador. Polisen vill komma i kontakt med alla vittnen till olyckan.

Annons

Olyckan ska ha skett vid gångtunneln. SOS larmades om händelsen klockan 07.36 och räddningstjänstens Jonas Edberg berättar att en person har förts till sjukhus för vård.

– Vad jag förstår ska olyckan involvera en fotgängare och en lastbil, säger han.

Uppdatering, 08.16:

SOS Alarm bekräftar räddningstjänstens uppgifter om att en person blivit påkörd av en lastbil och förd till sjukhus. Vilka skador som personen ådragit sig är ännu oklart.

Uppdatering, 08.33:

Fredric Rönnholm, sjukvårdsledare vid ambulansen, berättar att det är en ung flicka som har blivit påkörd. Olyckan inträffade vid övergångsstället utanför gångtunneln.

– Hon är svårt skadad, berättar Fredric Rönnholm.

Uppdatering, 09.08:

Polisen utreder vad som har hänt. Maria Linné, kommunikatör vid polisen, kan ännu inte säga om det föreligger någon eventuell brottsmisstanke. Det är för tidigt för det.

Uppdatering, 11.16:

Flickans skador ska vara allvarliga men inte livshotande, enligt initiala uppgifter till polisen. Maria Linné meddelar att polisen har kontaktat flickans vårdnadshavare.

Nu utreder de orsaken till olyckan. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada genom trafikolycka. De har beslagtagit lastbilen, som nu kommer att undersökas tekniskt, och dokumenterat olycksplatsen. Polisen har även hållit förhör.

Polisen vill komma i kontakt med alla vittnen till olyckan. Dessa kan lämna uppgifter via 114 14. Polisen är särskilt intresserade av att komma i kontakt med en man med en hund, som befann sig på södra sidan övergångsstället i samband med olyckan.

Uppdatering, 11.24:

Även enligt en patientskaderapport från akutmottagningen vid Skellefteå lasarett ska flickan, som är under 15 år, ha skadats allvarligt. Hon har förts till ett annat sjukhus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons