Annons
Pressbild: Skellefteå Airport

Ska återetablera charterresor till två turistorter: ”Otroligt populära”

NYHETER Charteroperatören TUI vill återetablera charterresor till Thailand från Skellefteå Airport, med start i februari 2022.

Annons

Enligt Skellefteå Airport ser resebolagen att intresset för resor under kommande höst och vinter ökar, i takt med att vaccinationerna rullar på i omvärlden. Det finns framför allt en efterfrågan på resor till varmare destinationer. Men anledning av detta tänker charteroperatören TUI återetablera resor med direktflyg till både Phuket och Krabi.

I ett pressmeddelande uttrycker Skellefteå Airports vd Robert Lindberg sin glädje. Skellefteregionen utvecklas, vilket också ökar behovet av bra kommunikationer med omvärlden. Det gäller såväl affärsresor som resor för charter och rekreation.

– Skellefteås utveckling och geografiska lokalisering skapar möjligheter för ett attraktivt charterutbud. Vårt arbete för en grön omställning innebär dessutom att vi kommer kunna erbjuda möjligheten med tillval av fossilfritt flygbränsle, säger han.

Annons

– Vi är glada att kunna presentera direktflyg till vårt älskade Thailand från Skellefteå flygplats. Resorna till Thailand för nästa vinter har varit otroligt populära från andra flygplatser runt om i landet, berättar Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

TUI ska flyga Skellefteå – Krabi den 27 februari 2022 och Skellefteå – Phuket den 14 mars 2022. Flygningarna genomförs med Boeing 787 Dreamliner, med plats för 300 passagerare
.TUI flyger även på Gran Canaria mellan november 2021 och april 2022.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons