Annons
Sara Stengård. Foto: Pressbild

Ny vd på Exploratoriet: ”Hennes bakgrund och profil är klockren”

NYHETER Sara Stengård blir ny vd på Exploratoriet i Skellefteå.

Annons

Sara Stengård kommer närmast från tjänsten som rektor på Hagströmska gymnasiet i Falun. Innan dess var hon rektor på den tekniska Göranssonska skolan i Sandviken. Hon får ett varmt välkomnande av Exploratoriets styrelseordförande Peter Forssell.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Sara. Hennes bakgrund och profil är klockren för det steg som Exploratoriet står inför, säger han i ett pressmeddelande.

Med sin verksamhet vill Exploratoriet öka intresset för naturvetenskap och teknik, för att därigenom bidra till en långsiktig kompetensförsörjning i regionen. Ett uppdrag som har blivit viktigare i takt med den senaste tidens företagsetableringar här uppe.

För att möta framtidens behov av arbetskraft vill Exploratoriet nu bli en mer tydligt utåtriktad verksamhet. Vd-rekryteringen är ett led i denna strategiska förändring av verksamheten. Sara Stengård kommer att tillträda som ny vd på Exploratoriet i maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons