Annons
Sponsrad artikel
Ola Boström, Yamaha Center.

Ökat intresse för båt och motorcykel – när allt fler semestrar på hemmaplan: ”Tror trenden fortsätter”

ANNONS I spåret av pandemin syns ett ökat intresse för fritidsprodukter på hemmaplan. Till exempel ökade försäljningen av båtar och motorcyklar kraftigt förra året. ”Vi har all anledning att tro att den trenden fortsätter”, säger Lennart Lundström på Yamaha Center i Skellefteå.

I takt med att världen till stor del stängdes ner förra året och omöjliggjorde många resor ökade intresset för att semestra och aktivera sig på hemmaplan istället. Bland annat slog båtförsäljningen alla rekord i Sverige, och runt om i landet rapporterades det om större efterfrågan än vad det fanns båtar att leverera.

Den efterfrågan märktes även av i Skellefteå, enligt Lennart Lundström på Yamaha Center.

Nu satsar de pengarna på att kunna aktivera sig här hemma istället.

– Jag tror definitivt att det har med covid att göra. Många har haft en resebudget för att åka utomlands, och satsar nu de pengarna på att kunna aktivera sig här hemma istället, berättar han.

”Snudd på omöjligt”

Mycket talar nu för att trenden kommer att hålla i sig även kommande sommar, vilket gjort att Yamaha Center laddat upp ordentligt med allt från stort till smått. Bland annat finns storsäljaren Buster XL och mindre aluminiumbåtar som Oskwig 370s i lager.

– Men det gäller att vara ute i god tid. Förra året var det snudd på omöjligt att få tag i en båt efter midsommar, och vill du vara riktigt säker är det dags att ta tag i det nu, säger Lennart.

Lennart Lundström, Yamaha Center.

Även på motorcykelsidan har Yamaha Center laddat upp med ett brett sortiment. I butiken finns nu ett gäng nya motorcykelmodeller, men även kläder och hjälmar.

– Precis som att fler vill ge sig ut på vattnet i en båt har intresset för att vara ute och köra motorcykel ökat. Dels säljer vi många street-hojar, men även enduro och cross har blivit mer populärt, säger Ola Boström och fortsätter:

– Det är ett bra sätt att ta sig ut och köra med andra, utan att umgås för nära. Sen är till exempel enduro även en perfekt fysisk aktivitet. Det är ansträngande att köra, men det tänker man inte på för att det är så sjukt kul.

Det är ett bra sätt att ta sig ut och köra med andra, utan att umgås för nära.

Bland årets modeller finns till exempsel offroad-hojen Teneree 700 som varit mycket populär, en ny Tracer 900 – men även nya modeller av den prisvärda MT-serien.

– Till exempel MT-09 är nästan som en helt ny motorcykel. De har plockat in delar från racinghojarna R6 och R1 med ny stötdämpning och motor, men priset är fortfarande outstanding, säger Ola som hälsar att demo-hojar för provkörning finns för alla nyfikna.

En aktiv sommar

Allt som allt laddar Yamaha Center för en aktiv sommar, där allt talar för att hemester-trenden kommer att bli än mer påtaglig.

Jag tror att många kommer att upptäcka vad fantastiskt det är att äga en båt med familjen.

– Jag tror att många kommer att upptäcka vad fantastiskt det är att äga en båt med familjen hela sommaren – eller en motorcykel som tar dig till de mest avlägsna platser – istället för att spendera alla pengar på två veckor i Thailand, säger Lennart som själv såg många nya platser i Sverige förra året.

– Tidigare var Sverige mest en transportsträcka för mig, men det är verkligen ett stort och fantastiskt land att utforska, både från land och på vatten, säger Lennart.

Tre favoriter inför sommaren 2021

Buster XL. En inspirerande kombination av förnuft och känsla.

Yamaha MT-09. EU5-kompatibel CP3-motor med 889cc. Ny design och stil.

Yamaha Aerox R. Vätskekyld EU4-godkänd 4-taktsmotor på 50 cc. Design i supersportstil från R-serien.

Yamaha Center Skellefteå

Telefon: 0910-71 44 20
E-post:
|info@yamahacenterskelleftea.se
Hemsida: yamahacenterskelleftea.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Yamaha Center.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons