Annons
Hjorten-huset i centrala Skellefteå. Pressbild: Diös

Ny företagsflytt klar i Skellefteå: ”Tror på en stark positionering”

NÄRINGSLIV När de nya kontorslokalerna står färdiga i Hjorten-huset kommer ingenjörs- och designföretaget AFRY att flytta in. Det internationella bolaget har cirka 30 medarbetare i Skellefteå.

Annons

AFRY är ett företag inom teknik, design och rådgivning som jobbar med digitalisering och hållbarhet i energi-, infrastruktur- och industrisektorn. Det är en sammanslagning av ÅF och Pöyry, som gick samman i februari 2019. Bolaget har kontor i 40 länder.

Flytten till Hjorten-huset, som fastighetsägaren Diös jobbar med att utveckla, är den tredje som offentliggörs. WSP och Nordea kommer också att få nya kontorslokaler.

I ett uttalande välkomnas AFRY av Maria Fjellström, affärschef vid Diös Skellefteå.

Annons

– Vi kommer att utveckla ett modernt kontorskoncept där vi blandar fastighetens klassiska detaljer med moderna lösningar som skapar förutsättningar för framtiden. Nu ser vi fram emot att se AFRY växa och utvecklas i deras nya lokaler, berättar hon.

– Vi tror på en stark positionering i ett centralt läge i Skellefteå som är en marknad där det satsas stort. Vi vill med våra kompetensområden vara med och bidra till den utvecklingen på ett hållbart sätt, säger Krister Persson, affärsenhetschef vid AFRY.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons