Annons
Michael Engzell. Foto: Privat / Pixabay

Han har tagit över restaurangen – sätter sin prägel och introducerar norrländsk touch: ”Inslag av vilt”

MAT Han är hotell-vd, erfaren i restaurangbranschen och driver numera även Golfrestaurangen i Rönnbäcken. Michael siktar på att öppna för lunchservering den 3 maj: "Vi är supertaggade allihop"

Annons

Det händer mycket spännande på golfklubben, som är mitt i en pågående satsning. Den nye banchefen Daniel Evertsson är på plats, Stephen Skinner har kontrakterats som ny tränare och inom kort tillträder mångsysslaren och revyräven Mats Bohman, egenföretagare inom event och underhållning, som ny klubbchef efter Pär Löfbom.

Dessutom har 38-årige Michael Engzell tagit över Golfrestaurangen efter Mikael och Oliver Lundmark, som nu fokuserar helt på restaurang La Cena i centrum. Michael å sin sida jobbar med att sätta sin prägel i Rönnbäcken – och dagarna är fullspäckade.

Jag driver som hela anläggningarna.

– Jag driver samtidigt restaurangerna på hotellen i Älvsbyn och Jokkmokk genom ett annat bolag. Jag är också vd, så jag driver som hela anläggningarna, förklarar han.

Annons

Michael bor på Morö Backe sedan 2017 och är själv golfare. Med sig i satsningen har en erfaren kock, som ska hjälpa honom förverkliga sin vision för Golfrestaurangen.

Det kommer att finnas inslag av vilt.

– Vi tänker köra ganska klassisk husmanskost och golfmat, med inspiration från de andra restaurangerna och med en norrländsk touch. Det kommer att finnas inslag av vilt, så en bit av Jokkmokk tar vi med oss. Där blir man expert på det här med ren.

Annons

Han tycker att den biten saknas i Skellefteå och hoppas att det ska gå hem. Michael tänker även ha fullständiga serveringsrättigheter, så att besökare ska kunna törsta strupen med vad de vill, och han siktar på att öppna för lunchservering den 3 maj.

– Så småningom under säsongen tänker vi börja ha öppet längre, men vi börjar med lunchservering. Det här är en trevlig, naturskön miljö och vi är supertaggade allihop.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons