Annons
Foto: Arkivbild

Fylleri och misstänkt skadegörelse – polisen åkte ut i centrala Skellefteå

NYHETER På onsdagskvällen åkte Skelleftepolisen ut två gånger.

Annons

RLC-kommunikatör Elisabeth Glaas meddelar att polisen kallades till busstationen i Skellefteå vid halv sex-tiden, för att ta hand om en person. På platsen gjorde polisen ett omhändertagande enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Cirka en och en halv timme senare larmades polisen ut på nytt. En person hade då envarsgripits av en ordningsvakt, misstänkt för skadegörelse. Vandaliseringen ska ha riktats mot en skylt i centrum. Polisen kom dit, höll förhör och gjorde en anmälan.

Fakta: Envarsgripande

Ett envarsgripande är något som alla har rätt att göra, beroende på situationen. Det behöver finnas misstanke om brott som har fängelse på straffskalan, och personen behöver tas på bar gärning eller flyende fot. Efter envarsgripandet ska personen snabbt överlämnas till polisen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons