Annons
Eva Svedlund och Hans-Jörgen Ramstedt. Foto: Arkivbild

Restaurang ägnar dag åt att bjuda äldre på mat: ”Kan man göra något fint för någon så”

MAT Alhems Trädgård håller extraöppet en dag för att bjuda alla 65-plussare på take-away: "Kan man göra någon glad så ska man"

Annons

Restaurangen har färre öppetdagar i veckan nu, på grund av permitteringar, men försäljningsmässigt har Alhems Trädgård under de senaste veckorna haft sina bästa dagar hittills. Det har med den nya certifieringen som napolitansk pizzeria att göra.

– Vi haft slutsålt sedan det uppmärksammades. Det fick en sån jäkla respons, berättar Hans-Jörgen Ramstedt, som driver restaurangen tillsammans med Eva Svedlund.

Nu känner de att de vill ge någonting tillbaka. På måndag håller restaurangen därför extraöppet för alla över 65 år och bjuder på mat (begränsat antal pizzor per hushåll). Av praktiska skäl erbjuds bara en sort. För allas säkerhet blir det endast take-away.

Annons

– Vi gör så när vi nu vänder oss till den här gruppen. Vi har också med oss det här om att undvika köer. Äldre har ju varit extra drabbade och om man kan göra någonting fint för någon så är det väl dem. Det tycker jag att alla ska göra, säger Hans-Jörgen.

Om initiativet uppskattas kan Alhems Trädgård hitta på fler saker längre fram.

– Om vi kan ägna en dag åt att göra pizzor och någon blir glad för det, ja då ska vi såklart göra det. Man måste hjälpas åt. Kan man göra någon glad så ska man det.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons