Annons
Baserat på pressmeddelande
Pressbild: Contractor

Contractor bygger 18 nya radhus: ”Det finns en stark efterfrågan”

BOSTAD Nu står det klart att Contractor kommer att genomföra ytterligare ett bostadsprojekt i egen regi, meddelar företaget.

Annons

Nu är det ett nytt bostadsområde med 18 radhus som ska byggas vid Falkträsket.

– Det känns bra att kunna tillföra ytterligare bostäder till Skellefteås bostadsmarknad. Vi vet att det finns en stark efterfrågan och vill bidra till att snabba på utvecklingen, berättar projekteringsansvarige Mats Håkansson i ett pressmeddelande.

Prefabricerat från Jörnträhus

Contractor har förvärvat fastigheterna Jenkan 1 och Lambadan 1 vid Falkträsket sedan tidigare. Nu har bygglov beviljats för bygge av de 18 nya radhusen, fördelat på 4 huskroppar. Varje radhus får fyra rum och en total boyta på 105 kvadratmeter. De är av samma Jörnträhus-modell som byggts i kvarteret Möjligheten på Morö backe.

Pressbild: Contractor

”Solceller redan från början”

Planen är att de nya radhusen ska vara utrustade för att underlätta ett miljöanpassat och klimatklokt boende redan vid inflyttning, förklarar Mats i pressmeddelandet.

– Vår avsikt är att utrusta husen med solceller redan från början och vi tänker även placera laddboxar i carportarna, för att erbjuda en bekvämlighetsapproach vad gäller elbilar. Vill gärna ligga i framkant kring de här frågorna och göra det lätt att göra rätt som boende. Jag kan tycka att det är ganska aptitligt om du köper en ny bostad och har det här serverat. Dessutom kan vi göra det till en bra kostnad, berättar han.

Annons

Finns inget försäljningskrav

De 18 radhusen kommer att säljas som bostadsrätter och inflyttning är planerad till våren 2022. Redan måndag den 15 februari kommer intresseanmälningar börja tas emot och tidigt i vår kommer förhandsbokningar att kunna göras. Det finns inget försäljningskrav för att radhusen ska börja byggas, vilket annars brukar vara vanligt.

– När vi har tagit oss igenom projekteringsprocessen kommer vi att börja bygga husen och kan garantera ett inflyttningsdatum, säger Mats i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Contractor
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons