Annons
Bilder från ett tidigare evenemang. Pressbild: Marcus Nilsson

Anordnar digitalt evenemang med musik och poesi i älven: ”Blir ett riktigt festligt event”

NÖJE Den tionde upplagan av Vintersimmet fick ställas in. Därför satsar arrangörerna istället på ett digitalt event med direktsända tävlingar och med filmer från vinterbadsentusiaster världen runt.

Annons

Vintersimmet skulle ha genomförts i Skellefteälvens iskalla vatten den 13 februari, om det inte vore för pandemin. Arrangörerna, Föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner, anordnar istället det digitala eventet ”Hela Världen Badar” den 27 februari.

Evenemanget kommer att dra igång klockan 12.00. Det ska gå att följa här. Som förut ska det tävlas i vakpoesi, men för första gången arrangeras nu även en musiktävling.

– Vakpoesin har blivit en stor succé och ifjol testade vi också med ett musikinslag i vak och nu har vi utvecklat detta till en tävling, säger projektledare Stina Renström.

Dessa tävlingar har sex tävlande i finalen och med enbart digital publik är tanken att föreningen ska klara alla gällande restriktioner, förklarar de i ett pressmeddelande.

Annons

Hälsningar från världen runt

Gäster ska titta förbi i en utomhusstudio och berätta om vinterbadets betydelse för välmåendet. Även vinterbadare, vintersimmare och vinterforskare ska medverka.

– Filmer från vintersimmare och vinterbadare runt om i hela världen strömmar redan in. Det kommer att bli ett riktigt festligt event, säger projektledare Jarkko Enqvist.

Arrangörerna hoppas kunna genomföra Vintersimmet som vanligt nästa vinter.

– Men det här blir en värdig ersättare under rådande förhållanden, säger Stina.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons