Annons
Illustration: Nordmark & Nordmark arkitekter

Piteföretaget glada att vara del i Skellefteås utveckling – bygger över 700 lägenheter

NÄRINGSLIV Ordern på över 500 lägenheter till kvarteren Frigg, Balder och Lejongapet innebär att Lindbäcks Bygg totalt kommer att bygga över 700 lägenheter i Skellefteå under kommande åren.

Annons

Vi har berättat om Skebos avtal med Linbäcks Fastigheter förut, avsikten att förvärva hundratals färdiga lägenheter i kvarteren Frigg, Balder och Lejongapet på Getberget.

Förut har det pratats om 500 lägenheter. Enligt Piteföretaget Linbäcks Bygg, som står för produktionen, blir det cirka 550. Det här är deras största enskilda order någonsin.

– Det är en tredjedels årsproduktion, säger Markus Holmlund, affärschef och vice vd.

– Det känns förstås väldigt bra att vi kan ta del i den spännande utveckling som nu sker i Skellefteå. Det är vår hemmamarknad, fortsätter han i ett pressmeddelande.

Byggföretaget ser affären som en direkt effekt av Northvolts etablering i Skellefteå, och ett exempel på hur batterifabriken skapar svallvågor även utanför länsgränsen.

Annons

Behovet av bostäder

Skebos vd Åsa Andersson understryker hur viktigt bostadsbyggandet är för att klara kompetensförsörjningen till alla stora industrietableringar som är på gång. I höstas uttalade Skellefteå kommun också sin ambition om 5 000 nya lägenheter till 2025.

– De människor som flyttar hit behöver en bostad. Med den här affären kommer vi snabbt igång med en storskalig bostadsproduktion, förklarar Åsa Andersson.

Markus Holmlund påpekar att de även har andra byggprojekt på gång i Skellefteå.

– Tillsammans med projektet Dubbelkrut där vi bygger 161 lägenheter på Västra Erikslid i Skellefteå betyder den här affären att vi totalt bygger över 700 lägenheter i Skellefteå de kommande åren. Vi kan konstatera att Skellefteå därför blir den enskilt viktigaste orten för Lindbäcks Bygg i närtid, avslutar han i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons