Annons
Det går både att ansöka om priset och nominera andra. Foto: Pexels

Enklare att ansöka när två pris nu slås samman – likaså prispengen

NYHETER Skellefteå kommuns demokratipris och mångfaldspris slås nu samman till ett större pris, under namnet Mångfaldspriset.

Annons

De nya reglerna för priset godkändes under socialnämndens möte på torsdagen. Då godkändes även riktlinjerna för aktivitetsbidrag till föreningar som är verksamma inom nämndens områden. De olika ekonomiska stöden har därmed samordnats.

– Nu när vi samordnar såväl Mångfaldspriset som nämndens aktivitetsbidrag kan vi tydligare lyfta och stärka dem som engagerar sig för mångfald, delaktighet och medmänsklighet, berättar ordförande Iosif Karambotis i ett pressmeddelande.

Genom samordningen ska det även bli enklare att ansöka om priset och bidragen.

Det nya Mångfaldspriset är förenat med en prissumma på 30 000 kronor, vilket motsvarar summan av både det tidigare demokratipriset och mångfaldspriset.

Annons

Mer om Mångfaldspriset

Priset kan gå till en person, grupp, förening eller annan sammanslutning som gjort betydande insatser för att främja utvecklingen av mångfald Skellefteå kommun.

Socialnämnden ansvarar för priset, som ska delas ut i juni månad varje år. Det går både att ansöka om priset och nominera andra, fram till den 31 mars varje år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons