Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Skellefteå kommun

Distansundervisning införs på Skellefteås högstadier: ”Hoppas bromsa smittspridningen”

NYHETER Efter samråd med regionens smittskyddsenhet har Skellefteå kommun beslutat att införa distansundervisning för kommunens högstadier, från torsdag den 17 december och fram till jullovet. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Beslutet gäller inte grundsärskolan, Resurscenter och elever med särskilda behov.

– Vi hoppas på detta sätt kunna bromsa smittspridningen ytterligare under jul och nyår, så att läget kan vara bättre när vi börjar om efter nyår, säger Fredrik Stenberg, ordförande i för- och grundskolenämnden i Skellefteå, i pressmeddelandet.

Beslutet togs i dag. Skolorna har fram till torsdag på sig att förbereda för övergången.

I Skellefteå kommun finns högstadier som antingen består av årskurs 6–9 eller 7–9. På Ursviksskolan, Örjansskolan, Byskeskolan och Kågeskolan ingår årskurs 6–9 i högstadiet, som får distansundervisning. På övriga högstadier gäller det årskurs 7–9.

Annons

Lunchmatlådor kommer att erbjudas för avhämtning. Skellefteå kommun skriver att rektorer kommer att skicka ut mer information till berörda vårdnadshavare.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons