Annons
Baserat på pressmeddelande

Norrlands Bil satsar stort – investerar 25 miljoner: ”Ser väldigt positivt på vår och Skellefteås utveckling”

NYHETER Norrlands Bil ser en stor framtidspotential i Skellefteå och genomför därför en stor satsning på att utveckla verksamheten och utöka kapaciteten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

På den nyligt förvärvade fastigheten vid Tjärnvägen kommer bolaget att genomföra en stor om- och tillbyggnation av en fastighet. Totalt kommer en tillbyggnation ske med drygt 1 700 kvadratmeter och knappt 800 kvadratmeter kommer byggas om.

– Vi ser väldigt positivt på vår och Skellefteås utveckling och ser det här som en bra möjlighet för oss att utveckla vår verksamhet för att möta upp emot den ökade efterfrågan vi ser, säger Christopher Lundström, VD Norrlands Bil Sverige AB.

Norrlands Bils verksamhet har växt i Skellefteå och det har varit svår att utöka verksamheten i befintliga lokaler.

– Genom denna satsning bygger vi en ny och större skadeverkstad för att kunna möta marknadens efterfrågan, säger Christopher Lundström och fortsätter:

Annons

– Tack vare investeringen får vi även möjlighet att utveckla och utöka vår allmänverkstad i nuvarande skadeverkstad med fler arbetsplatser och en möjlighet att ytterligare satsa på kunder med lite äldre bilar. Vi vill kunna vara kundens kontakt under en lång tid från det att vi säljer en ny bil och under tiden man kör den och kunna möta alla behov som finns.

Utöver satsningen på en ny skadeverkstad kommer Norrlands Bil även att starta ett däckhotell på den nybyggda anläggningen. Byggnationerna kommer göras av Contractor Bygg.

– Contractor är en stark, duktig och lokal aktör som redan gör om- och utbyggnationer för vår lastbilsverksamhet. Vi räknar att alla byggnationer är klara i slutet av 2021, säger Johan Söderberg, Ekonomichef.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Norrlands Bil.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons