Annons
Ramona Dolan (M). Foto: Pressbild

Kräver åtgärder för ökad trygghet vid busstationen: ”Har alla kunnat ta del av omskakande vittnesmål”

NYHETER I en motion kräver Moderaterna åtgärder för ökad trygghet på busstationen i Skellefteå. Bland annat föreslås utökad kameraövervakning: "Vi måste återställa ordningen omgående"

Annons

I motionen, undertecknad Moderaternas ledamot i kommunfullmäktige Ramona Dolan, föreslår partiet en utökad övervakning av området vid busstationen. Både i form av kameror och insatser av de kommunalt finansierade ordningsvakterna.

– Vi har alla kunnat ta del av omskakande vittnesmål i lokalmedia. Ungdomar beskriver att platsen är otrygg och att missbruk, oskötsamhet och brott florerar där. Det är en situation som vi ser allvarlig på, säger Ramona Dolan (M) i ett uttalande.

För att möjliggöra detta vill Moderaterna att kommunens paragraf tre-område ska utökas. Det är inom det området som ordningsvakterna har befogenhet att ingripa.

De vill även att möjligheten att utöka kameraövervakningen till att omfatta utemiljön ska utredas, samt om kameraövervakningen kan gå från passiv till aktiv övervakning.

Annons

Åtgärder för att öka tryggheten har vidtagits förut, men partiet tycker inte att de har varit tillräckliga. Ramona Dolan framhåller att Skellefteå busstation ska vara en trygg plats, som fyller sin funktion som central punkt för kollektivtrafik och transporter.

– Vi måste återställa ordningen omgående för invånarnas trygghet, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons